Αριστείδης Καμπανός για μέτρα οπαδικής βίας – Υπήρχαν και πριν και αποδείχθηκαν ανεπαρκή

Διαβάζεται σε 2'
kampanos
Ο πατέρας του αδικοχαμένου φιλάθλου Άλκη Καμπανού, Αριστείδης Καμπανός INTIME

Τα νέα μέτρα οπαδικής βίας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σχολίασε ο πατέρας του αδικοχαμένου φιλάθλου Άλκη Καμπανού, Αριστείδης τονίζοντας ότι δεν τίθεται μόνο θέμα αποτροπής αλλά και πρόληψης.

Με αφορμή την ανακοίνωση των νέων κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, τα οποία επέκρινε το σύνολο της αντιπολίτευσης αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, που τα χαρακτήρισε “μέτρα-χάδια, ο πατέρας του Άλκη Καμπανού πήρε θέση και εξήγησε γιατί κατά τη γνώμη του δεν θα λύσουν το πρόβλημα.

Μιλώντας στις “Συνδέσεις” της ΕΡΤ το πρωί της Τρίτης (12/12) ο Αριστείδης Καμπανός σχολίασε αρχικά πως “υπήρχαν μέτρα από πριν τα οποία εκ του αποτελέσματος κρίθηκαν ανεπαρκή γιατί θρηνήσαμε θύματα”.

“Δεν είμαι εδώ για να κρίνω τα μέτρα, πράγματι η πολιτεία πήρε πιο αυστηρά μέτρα αλλά αυτό δεν θα πρέπει να μας εφησυχάζει. Δεν είναι μόνο θέμα πολιτείας, είναι θέμα όλων μας. Είναι θέμα της αστυνομίας, της δικαιοσύνης, της κοινωνίας της ίδιας. Οι οικογένειες των παιδιών που συμμετείχαν σε αυτά τα επεισόδια δεν είδαν ότι τα παιδιά τους κάνουν κάτι στραβό;” αναρωτήθηκε ο πατέρας του αδικοχαμένου φιλάθλου της ΑΕΚ.

Στη συνέχεια, ο κ. Καμπανός πρόσθεσε πως “κοινός παρονομαστής όλων αυτών των επεισοδίων και με τον Άλκη και με τον Μιχάλη είναι το νεαρό της ηλικίας“, ενώ ερωτηθείς για το τι είναι αυτό που οδηγεί σε τόσο μίσος και φτάνει ακόμα και σε δολοφονίες απάντησε: “Επειδή το ποδόσφαιρο είναι λαοφιλές συγκεντρώνει πολλά άτομα που έχουν εξτρεμιστικές και ακραίες αντιλήψεις και αυτό δεν μπορούμε να το αποφύγουμε”.

Τόνισε μάλιστα ότι οι ομάδες γνωρίζουν ποιοι είναι οι υποκινητές των επεισοδίων και “ποιοι καθοδηγούν τα παιδιά μας” και πρέπει, όπως είπε, να αποβληθούν από τους συλλόγους τους για να μην επαναληφθούν αντίστοιχα γεγονότα.

Τέλος, σε ερώτηση για το τι θα έλεγε στον 18χρονο που έριξε τη φωτοβολίδα τραυματίζοντας σοβαρά τον 31χρονο αστυνομικό, ο Αριστείδης Καμπανός σχολίασε πως θα έλεγε στους γονείς του να αγκαλιάσουν το παιδί τους και να του εξηγήσουν τι λάθος έχει κάνει, ενώ σχολιάζοντας και πάλι τα μέτρα αναφέρθηκε όχι μόνο στην ανάγκη για αποτροπή αλλά και στο θέμα της πρόληψης.

Πρέπει να αλλάξουμε, να διαμορφώσουμε ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό σύστημα. Χρειάζεται και παιδεία να δώσουμε στα παιδιά μας. Σε αυτό πάσχουμε σαν κοινωνία“, κατέληξε.

Όσα δήλωσε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού:

 

Δείτε εδώ το πλήρες ρεπορτάζ του Lab για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα