Άρση μέτρων: Στο 75% αυξάνεται η πληρότητα στα γήπεδα

Άρση μέτρων: Στο 75% αυξάνεται η πληρότητα στα γήπεδα
Κόσμος στο ΟΑΚΑ Nick Paleologos / SOOC

Την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 75% από 50% που ήταν μέχρι σήμερα εισηγήθηκε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.

Στο πλαίσιο της περαιτέρω άρσης μέτρων η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε σήμερα την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 75% από 50% που ήταν μέχρι ήμερα. Επίσης εισηγήθηκαν και την αύξηση στο 100% της πληρότητας των πλοίων.

Την ίδια στιγμή, στον περιορισμό των ελέγχων για κορονοϊό στα σχολεία προσανατολίζεται η Κυβέρνηση, και για το λόγο αυτό ζήτησε τη σχετική γνώμη από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή η οποία συνεδριάζει ακόμη, δεν εισηγήθηκε να καταργηθεί η διενέργεια 2 self test την εβδομάδα για εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και μαθητές και να γίνεται μόνο ένα.

Όπως έχει επισημανθεί αρκετές φορές από την επιστημονική κοινότητα αλλά και από το Υπουργείο Υγείας, σταδιακά θα αρχίσει να μειώνεται ο διευρυμένος έλεγχος του πληθυσμού. Βέβαια αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της επιδημίας και την παγίωση της πεποίθησης ότι η νόσηση με την μετάλλαξη Όμικρον δεν προκαλεί σοβαρή νόσηση.

Επίσης ο πληθυσμός ειδικά τον μαθητών είναι ο μόνος στην Ελλάδα που έχει ελεγχθεί τόσο πολύ και με σταθερή συχνότητα. Επίσης διαπιστώθηκε ότι ακόμη και η καταγραφή εκατοντάδων χιλιάδων κρουσμάτων δεν μεταφράστηκε αυτή σε σοβαρή νόσηση στα παιδιά αλλά και στο περιβάλλον τους.

Με βάση τα παραπάνω αλλά και από το γεγονός ότι μειώνονται και τα κρούσματα στα παιδιά, θεωρείται ότι δεν είναι αναγκαίος ο τόσο έντονα τακτικός έλεγχος και γι’ αυτό η Κυβέρνηση προσανατολίζεται στο ένα self test την εβδομάδα. Η κίνηση αυτή ακολουθεί τη στρατηγική για την άρση των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση της πανδημίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα