Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ένοχος και στο Εφετείο για τη δολοφονία της Κάρολαϊν

Διαβάζεται σε 3'
Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ένοχος και στο Εφετείο για τη δολοφονία της Κάρολαϊν
SOOC

Την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της Κάρολαϊν και τη θανάτωση του σκύλου της, Ρόξυ, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο. Για την «εξύφανση ενός σατανικού σχεδίου» μίλησε ο εισαγγελέας Εφετών.

Την ίδια ακριβώς ποινική μεταχείριση που του επεφύλαξε το πρωτόδικο δικαστήριο, επέβαλε και το Μικτό Ορκωτό Εφετείο στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της συζύγου του Κάρολαϊν και του σκύλου της, Ρόξυ, το Μάιο του 2021, κρίνοντας τον ένοχο όπως κατηγορείται.

Τακτικοί δικαστές και ένορκοι ομόφωνα αποφάσισαν την καταδίκη του κατηγορούμενου, ο οποίος ούτε και σήμερα βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα για να ακούσει την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης. Ειδικότερα, κρίθηκε ένοχος για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της θανάτωσης ζώου και για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

Το δικαστήριο αποφάσισε να παραμείνουν οι πρωτοδίκες ποινές, με αποτέλεσμα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος να καταδικαστεί και πάλι σε ισόβια κάθειρξη, σε πρόσκαιρη ποινή 11 ετών και 6 μηνών και συνολική χρηματική ποινή ύψους 21.000 ευρώ.

Παράλληλα, το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα του κατηγορούμενου περί σύνταξης ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης ώστε να αποδειχθεί η ύπαρξη διαταραχής, και περί κατάθεσης του πατέρα της Κάρολαϊν στο δικαστήριο.

Ως προς τα ελαφρυντικά, απορρίφθηκε η αναγνώριση του πρότερου εντίμου βίου που ζήτησε η υπεράσπιση. Ο εισαγγελέας Γ. Κούτρας ανέφερε κατά την πρότασή του επί των ελαφρυντικών περιστάσεων, ότι δεν αρκεί ένα λευκό ποινικό μητρώο, αλλά θα πρέπει να συντρέχουν κι άλλες προϋποθέσεις. Έκανε μάλιστα, ρητή αναφορά στο οικόπεδο που αγοράστηκε σε προγενέστερο της δολοφονίας χρόνο με χρήματα κυρίως της Κάρολαϊν, του οποίου ωστόσο η κυριότητα ανήκε αποκλειστικά στον κατηγορούμενο.

«Πρόκειται για την εξύφανση ενός σατανικού σχεδίου. Ο κατηγορούμενος έχει επιδείξει μια μορφή συμπεριφοράς πρωτοφανή, είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα των τελευταίων δεκαετιών. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να του αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό» τόνισε ο εισαγγελέας Εφετών.

Το δικαστήριο συμφώνησε με την εισαγγελική πρόταση του Γ. Κούτρα, ο οποίος κατά την χθεσινή αγόρευση του ζήτησε την ενοχή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της συζύγου του, «με κίνητρο την εκδίκηση για τη μη έκβαση των πραγμάτων όπως τα ήθελε». Όπως είπε ο εισαγγελικός λειτουργός: «Δεν δίστασε να πάρει το μωρό του στην κηδεία ούτε και να το αποθεώσει δίπλα στο πτώμα της μητέρας του που τη σκότωσε ο ίδιος. Δεν δίστασε να ζητήσει 2000 ευρώ για το φέρετρο από τη μητέρα της. Αν αυτό δεν είναι κακοποιητική συμπεριφορά ενός ανθρώπου που δεν σκέφτεται τα συναισθήματα των άλλων τότε τί είναι; Ποιός βρασμός; Ποια ψυχική ορμή; Ένιωσε την απόρριψη. Το έκανε για να εκδικηθεί την Κάρολαϊν και να την τιμωρήσει, γιατί τόλμησε να πάει κόντρα στις βουλήσεις του Θεού. Ποιου Θεού; Του ίδιου!»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα