Μπιμπίλας στη δίκη Φιλιππίδη: “Το γυναικείο φύλο χρησιμοποιήθηκε για τις ορέξεις του Πέτρου”

Μπιμπίλας στη δίκη Φιλιππίδη: “Το γυναικείο φύλο χρησιμοποιήθηκε για τις ορέξεις του Πέτρου”
Σπύρος Μπιμπίλας INTIME NEWS

Ο Σπύρος Μπιμπίλας μίλησε στο δικαστήριο για τα στοιχεία της προσωπικότητας του Πέτρου Φιλιππίδη, όπως παρουσιάζονταν μέσα από την καθημερινή τους επαφή αλλά και για τις "εξάρσεις θυμού" και το "κυνηγητό" των γυναικών.

Τον χαρακτήρα του Πέτρου Φιλιππίδη επιχείρησε να σκιαγραφήσει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Σπύρος Μπιμπίλας, εξαιτίας της πολύχρονης φιλίας του, που διατηρήθηκε για περίπου 30 χρόνια.

Ο μάρτυρας, που πρωτογνώρισε τον κατηγορούμενο στα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς “Χάι Ροκ“, αναφέρθηκε στο έντονο δέσιμο που δημιουργήθηκε μεταξύ τους, αλλά και τα στοιχεία τις προσωπικότητας του Πέτρου Φιλιππίδη, όπως παρουσιάζονταν μέσα από την καθημερινή επαφή.

«Τον αγάπησα τόσο πολύ σαν να ήταν δικός μου άνθρωπος. Του εμπιστεύτηκα την προσωπική μου ζωή. Περνούσα έναν χωρισμό δύσκολο και ο Πέτρος και η Ελπίδα μου στάθηκαν σαν αδέλφια. Και αυτό δεν μπορώ να το ξεχάσω, ούτε όμως και ό,τι έμαθα μετά» είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας, προσθέτοντας: «Από την καθημερινή επαφή που υπήρχε τα πρώτα χρόνια, γνωρίζαμε τι συνέβαινε. Την έβλεπα την προσωπική του ζωή».

Πολιτική αγωγή: «Ποια ήταν η συμπεριφορά του κατηγορούμενου ως προς το γυναικείο φύλο;»

Μάρτυρας: «Χρησιμοποιήθηκε για τις ορέξεις του Πέτρου. Τις κοπέλες δεν τις ήξερα όλες, με ενημέρωνε η Ελπίδα κρυφά από τον Πέτρο. Ήταν κάτι πολύ βασανιστικό να πρέπει να κρύβεσαι. Ο Πέτρος είχε αγωνία μήπως η Ελπίδα μάς ρωτούσε και για αυτό συχνά, όποτε ήμασταν μαζί, έκρυβα το κινητό μου. Ποιες σχέσεις ήταν συναινετικά ή όχι δεν το ξέρω. Ξέρω ότι ορισμένες κατέληξαν σε διώξεις, ότι η Ελπίδα είχε πάει σε ψυχολόγο. Μας είχε εκμυστηρευθεί ότι είχε βάλει ντετέκτιβ. Είχε καταλάβει τον πρώτο καιρό του γάμου ότι ο Πέτρος τα είχε φτιάξει με μια κοπέλα του σίριαλ, και η Ελπίδα είχε θυμώσει πάρα πολύ. Η Ελπίδα είχε φτιάξει στο μυαλό της μια κατάσταση ότι οι γυναίκες τον κυνηγούσαν. Εμείς καταλαβαίναμε ότι ο Πέτρος τις κυνηγάει.»

Ο μάρτυρας περιέγραψε και τις «εξάρσεις θυμού» που συνήθιζε – όπως εξήγησε- να εκδηλώνει ο κατηγορούμενος. Είπε χαρακτηριστικά: «γινόταν θηρίο όταν είχαμε διαφορετική άποψη. Έσπαγε έπιπλα. Μια φορά πήγε να με χτυπήσει και με έσωσε ο Καπετάνιος και κρύφτηκα σε ένα καμαρίνι. Υπήρχαν άλλες στιγμές που με είχε στην αγκαλιά του σαν τον καλύτερο του φίλο. Είναι δυο πλευρές του Πέτρου αντίθετες».

Σχολίασε δε ότι ουσιαστικά ο ηθοποιός «δεν έλεγχε τον εαυτό του. Ήταν σαν να έβγαινε έξω από τον εαυτό του», ενώ σημείωσε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν αυτός που διοικούσε το θέατρο Μουσούρη, καθώς «επέλεγε τους ηθοποιούς. Και στην τηλεόραση, ο Πέτρος με επέλεξε και εγώ πήγαινα φυσικά».

Η αρχή του τέλους

Αναφορικά με τις επώνυμες καταγγελίες που έκαναν οι ηθοποιοί Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους και Αναστασοπούλου σε τηλεοπτικές εκπομπές, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν κάλεσε για να ενημερωθεί αν υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες. «”Αυτές δεν θα ξαναβρούν δουλειά” μου είπε για τις επώνυμες ηθοποιούς» κατέθεσε, εξηγώντας ότι ο ίδιος έψαξε σαν άνθρωπος να δει τι έχει γίνει.

«Η πρώτη καταγγέλλουσα μού είπε “και εμένα μου έκανε κάτι αλλά δεν ήθελα να στο πω γιατί εσύ μας σύστησες”. Ήταν ένα πανέξυπνο κορίτσι, δουλευταρούδικο. Δεν μου έδινε την εντύπωση “πορνιδίου” για να το πω λαϊκά» περιέγραψε και συνέχισε λέγοντας πως «η Ελπίδα προσπάθησε να μας πείσει ότι η πρώτη καταγγέλλουσα ενοχλούσε τον Πέτρο. Συνήθως η Ελπίδα πίστευε ότι οι γυναίκες έφταιγαν για αυτά που συνέβαιναν».

Τα βέλη του Σπύρου Μπιμπίλα στράφηκαν και κατά των κύριων «που δεν μιλάνε και απλώς μας τα είπαν» οι οποίες – κατά τον ίδιο – «έχουν μεγάλη ευθύνη».

Όσον αφορά στις τρεις καταγγέλλουσες, δήλωσε ότι «βρήκαν τη δύναμη και οι πιο αδύναμοι να πουν την αλήθεια τους. Πήγαν στα αρμόδια όργανα και δεν βγήκαν στις τηλεοράσεις και αυτό είναι προς τιμή τους. Αντίθετα κάποιοι άλλοι είπαν τα πολύ καλά λόγια για τον Πέτρο και έχουν δουλειά φέτος».

Ως προς την συμμετοχή του ΣΕΗ στη συλλογή των καταγγελιών – μια διαδικασία η οποία έχει δεχθεί τις μομφές της υπεράσπισης ως οργανωμένο σχέδιο σε βάρος του Π. Φιλιππίδη – ανέφερε ότι: «Το ΣΕΗ δεν είναι μαφία. Είναι ηθικό σωματείο, παλεύει για τους ηθοποιούς. Σε κάθε δίκη φταίει το ΣΕΗ. Έτσι είπαν και στην άλλη δίκη.»

Στην αντεπίθεση η υπεράσπιση για την κατάθεση Μπιμπίλα

Προαναγγελία για αίτημα προκειμένου ο Σπύρος Μπιμπίλας να εξεταστεί κατά αντιπαράσταση με την Ελπίδα Νίνου, προανήγγειλε η υπεράσπιση.

Η πρόθεση αυτή ελέχθη αρκετές φορές δια στόματος του συνηγόρου υπεράσπισης, Μιχ. Δημητρακόπουλου, λόγω των αντίθετων καταθέσεων που έχουν δώσει ο επί 30 χρόνια φίλος και η σύζυγος του κατηγορούμενου.

Οι διαφοροποιήσεις αφορούν σε συγκεκριμένα γεγονότα που έχουν να κάνουν τόσο με την πρώτη καταγγέλλουσα και την κατηγορία του βιασμού, όσο και περιστατικά που σκιαγραφούν το χαρακτήρα του Π. Φιλιππίδη.

Κατά την κατάθεση του, ο Σπ. Μπιμπίλας κλήθηκε να αναφερθεί στην εξουσία που είχε ο κατηγορούμενος ηθοποιος ως προς τη διοίκηση του θεάτρου, λέγοντας ουσιαστικά πως όλα περνούσαν από το χέρι του.

Πολιτική αγωγή: Για το έργο για το οποιο κλήθηκε η δεύτερη καταγγέλλουσα,ήταν οι «Κουζινες», και τον κάλεσε η βοηθός του Φιλιππιδη. Υπήρχε περίπτωση εν άγνοια του να το κάνει;

Μάρτυρας: Αποκλείεται.

Πολιτική αγωγή: Μπορούσε να προστεθεί ρόλος;

Μάρτυρας: Ο,τι θέλεις κάνεις πια στα έργα. Εννοείται.

Πολιτική αγωγή: Γνωρίζετε εσείς αν ήταν αποτρεπτικό το να βρίσκεται στο θέατρο και στο να κάνει κάποιες πράξεις;

Μάρτυρας: Όχι, θα μπορούσε. Είχε δικό του μεγάλο καμαρίνι, θα μπορούσε.

Πρόεδρος: Δε θα μπορούσε να ακουστεί; Αν υπήρχαν άλλοι δίπλα;

Μάρτυρας: Ε, τώρα δε μπορώ να πω ονόματα αλλά έχει ακουστεί στο παρελθόν κάτι από το καμαρίνι. Μου το έχουν πει….

Η δίκη συνεχίζεται την Τετάρτη όποτε και θα συνεχίσει η εξέταση του Σπ. Μπιμπίλα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα