Δίκη Ινδαρέ: Σε αντιφάσεις έπεσαν οι αστυνομικοί – Τι κατέθεσε η σύζυγος του σκηνοθέτη

Δίκη Ινδαρέ: Σε αντιφάσεις έπεσαν οι αστυνομικοί – Τι κατέθεσε η σύζυγος του σκηνοθέτη
Επιχείρηση της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτήρια, στο Κουκάκι την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019. Eurokinissi

Σε αντίφαση με τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν από το βράδυ όπου ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές συνελήφθη, αλλά και ξυκολοπόθηκε -όπως και τα παιδιά του- έρχονται οι καταθέσεις των αστυνομικών.

Σε μία σειρά αντιφάσεων -όπως επεσήμανε η υπεράσπιση- σε σχέση με τα βίντεο που υπάρχουν από το βράδυ της σύλληψης του σκηνοθέτη Δημ. Ινδαρέ και των υιών του, έπεσαν οι δύο αστυνομικοί, που συμμετείχαν στην επιχείρηση για την κατάληψη Ματρώζου στο Κουκάκι το 2019.

Μάλιστα, οι συνήγοροι υπεράσπισης προχώρησαν σε αίτημα να προβληθούν στο δικαστήριο βίντεο που είχαν τραβήξει γείτονες αλλά και τηλεοπτικοί σταθμοί που κάλυπταν την επιχείρηση εκκένωσης, προκειμένου να φανούν οι διαφορές μεταξύ των καταθέσεων και τα όσα κατεγράφησαν. Από την πλευρά του, ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων επιφυλάχθηκε να προτείνει.

Στο αίτημα ήρθε να προστεθεί και η κατάθεση της συζύγου του Δημ. Ινδαρέ, η οποία υποστήριξε πως ο σύζυγος και τα παιδιά του που κάθονται στο εδώλιο κατά περίσταση για απείθεια, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοκατοχή, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, δεν είχαν καμία συμμετοχή.

Οι δύο μάρτυρες υποστήριξαν ότι τόσο ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης όσο και οι γιοί τους στράφηκαν σε βάρος τους, δέχθηκαν ύβρεις και τραυματίστηκαν και για το λόγο αυτό συνελήφθησαν.

«Η εντολή ήταν να μπούμε και να καταστείλουμε την κατάληψη. Φτάσαμε η πόρτα ήταν κλειδωμένη και δεχτήκαμε επίθεση. Μέσα ήταν μόνο δυο άτομα που μας πέταγαν πέτρες, υπολογιστές, πυροσβεστήρες και άλλα βαριά αντικείμενα» είπε ο πρώτος αστυνομικός.

Πρόεδρος: Αναγνωρίζετε κάποιον;

Μάρτυρας: Ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος (σσ. ο Δ. Ινδαρές) και ένας νεαρός.

Πρόεδρος: Τι έγινε μετά; Μπήκατε μέσα στο κτήριο; Πόσα άτομα ήταν μέσα;

Μάρτυρας: Στον κάτω χώρο δεν βρέθηκε κανένας. Πήγαμε στον πρώτο όροφο. Εγώ δεν έκατσα να ψάξω όλο τον όροφο. Ανεβήκαμε στην ταράτσα. Άλλοι ψάξανε τον πρώτο όροφο αλλά απ’ ότι έμαθα δεν βρήκαν κανένα. Ανέβηκα στην ταράτσα και είδα τον πρώτο κατηγορούμενο και το άλλον να πηδάνε απέναντι. Ήταν αυτός που δεχόμουν την επίθεση. Πηδήξανε από τη ταράτσα του κτηρίου στο διπλανό κτήριο. Αυτό κάνανε συνέχεια, πηδούσαν από τη μια ταράτσα στην άλλη. Στην άλλη ταράτσα υπήρχε μια κατασκευή με καρφιά και δε μπορέσαμε να τους καταδιώξουμε, μας καθυστέρησε. Ενημερώσαμε ότι είχαν περάσει στο άλλο κτήριο. Μετά περάσαμε στην άλλη ταράτσα είδαμε τον τρίτο κατηγορούμενο (σ.σ ένας από τους γιους). Του είπαμε τι ψάχνουμε και μας είπε: “Φύγετε από δω έχετε χαρτί εισαγγελέα που ψάχνεται την ταράτσα μου;”

Πρόεδρος: Στη συνέχεια τι έγινε;

Μάρτυρας: Είδαμε τους δυο που καταδιώκαμε είχαν αλλαγμένα ρούχα. Ο κύριος ο μεγαλύτερης ηλικίας (σ.σ. Δ. Ινδαρές) ήρθε και μου άρπαξε τον εξοπλισμό μου. Αγκάλιασα τον εξοπλισμό μου, πέσαμε κάτω και του έβαλα χειροπέδες. Με τους άλλους δυο, ασχολήθηκαν οι συνάδελφοί μου. Υπήρχε μεγάλη αντίδραση, εγώ έκανα τη σύλληψη του πατέρα.

Αντίστοιχα, ο δεύτερος αστυνομικός που επίσης κατέθεσε ότι τραυματίστηκε από πυροσβεστήρα στο κεφάλι, αναγνώρισε τον δεύτερο γιο του σκηνοθέτη, ως έναν από τα πρόσωπα που του πετούσαν αντικείμενα.

“Ανεβήκαμε τα σκαλιά. Πήγαμε στον 1ο όροφο και δεν υπήρχε κανείς. Ανεβήκαμε στη ταράτσα, είχε μια εσωτερική σκάλα. Πήγαμε στη ταράτσα στο διπλανό κτήριο. Είδα τα δυο ίδια άτομα να περνάνε στην ταράτσα της Ματρώζου 47. Ήταν ο πατέρας και πίσω τα παιδιά αυτά. Φώναζε αν υπάρχει εισαγγελέας και άρχισε να μας σπρώχνει. “Τι δουλειά έχετε εδώ” μας έλεγε. Του είπαμε ότι θα κάνουμε μια σύλληψη και τότε άρχισε να φωνάζει και παρεμπόδισε τη σύλληψη. Τον είδα να βρίζει και να φωνάζει όχι σε μένα προσωπικά στους άλλους συναδέλφους. Εγώ ασχολήθηκα με τις άλλες συλλήψεις”.

Πρόεδρος: Τον είδατε να σπρώχνει;

Μάρτυρας: Ναι.

Πρόεδρος: Τι κάνατε μετά;

Μάρτυρας: Ακινητοποιήσαμε τα άτομα και τα συλλάβαμε. Ήταν ο κύριος μπροστά και πίσω οι γιοι του. Ο πατέρας τους αντιστάθηκε στη σύλληψη των παιδιών. Αυτά μας πέταγαν τις πέτρες και μπογιές ακόμη και λύματα. Ούρα και κόπρανα απ’ ότι μύρισα μετά πάνω μου.

“Έψαχναν να βρουν εξιλαστήρια θύματα”

Η σύζυγος του Δημ. Ινδαρέ υποστήριξε πως η οικογένεια της ήταν αυτή που δέχθηκε επίθεση.

Είπε χαρακτηριστικά: «Κατά τις 6:30 το πρωί εκείνης της ημέρας ξύπνησα πρώτη. Ξύπνησα τα παιδιά που κοιμόνταν όπως και ο σύζυγός μου. Τους ξύπνησα όλους ακούγονταν φασαρία. Πήγα στο παράθυρο και είδα μέσα από το τζάμι παραταγμένους αστυνομικούς, οι οποίοι αντάλλασσαν βρισιές και φωνές με αυτούς που ήταν στην κατάληψη.

Ο σύζυγός μου ντύθηκε και πήγε να μαζέψει το αμάξι μας που ήταν κάτω παρκαρισμένο. Τα παιδιά μας βγήκαν στο μπαλκόνι και τους έλεγα μπείτε μέσα. Φοβόμουν. Κάποια στιγμή ενώ είμαι στη κουζίνα και φτιάχνω καφέ ακούμε πάνω στη ταράτσα μας βήματα και βλέπω το σύζυγό μου να πηγαίνει προς το μπαλκόνι. Πρώτα ανέβηκε ο σύζυγος μαζί με τον μικρό μας γιο. Τον μεγάλο τον έστειλα εγώ. Εγώ συνέχιζα να ακούω φωνές.

Ανέβηκα με το νυχτικό στη ταράτσα. Είδα και τους τρεις πεσμένους μπρούμυτα δεμένους πισθάγκωνα και να τους πατάνε το κεφάλι. Ήρθε ένας κατά πάνω μου – αστυνομικός φουλ φεης – και μου είπε: φύγε αν ξαναμιλήσεις θα σε πετάξω από κάτω από τη σκάλα. Πήρα το 100 μέσα στην απελπισία μου και τους είπα ότι δέρνουν τα παιδιά μου στην ταράτσα. Μετά επικοινώνησα με δικηγόρους και έψαχνα να ζητήσω βοήθεια. Πήρα το «100», πήρα δικηγόρο και μετά κανάλι».

Πρόεδρος: Δυο αστυνομικοί κατηγορηματικά αναφέρθηκαν στους γιους σας. Γιατί μίλησαν για τα παιδιά σας;

Μάρτυρας: Τους ξέφυγαν οι καταληψίες. Ήταν εξαγριωμένοι βρέθηκαν μπροστά τους οι δικοί μου άνθρωποι τους πλάκωσαν τους ξύλο.

Πρόεδρος: Εδώ δε δικάζονται οι αστυνομικοί αλλά οι γιοι σας και ο σύζυγός σας….

Μάρτυρας: Έψαχναν να βρουν εξιλαστήρια θύματα…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα