Επεισόδια στον Ρέντη: Το “ευχαριστώ” της οικογένειας του 31χρονου αστυνομικού

Διαβάζεται σε 2'
Ο 31χρονος αστυνομικός, Γιώργος Λυγγερίδης
Ο 31χρονος αστυνομικός, Γιώργος Λυγγερίδης INTIME

Τον κόσμο που στάθηκε στο πλευρό της ευχαριστεί, με επιστολή της, η οικογένεια του 31χρονου αστυνομικού, που κατέληξε στις 27 Δεκεμβρίου, μετά από τον τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στον Ρέντη.

 

Δημόσιο «ευχαριστώ» απευθύνει η οικογένεια του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 31 ετών ύστερα από τον βαρύτατο τραυματισμό που υπέστη από τη ναυτική φωτοβολίδα στα σοβαρά επεισόδια στον Ρέντη.

Με επιστολή της, η οικογένεια του αστυνομικού ευχαριστεί μεταξύ άλλων όσους τη στήριξαν ηθικά, όσους έσπευσαν να δώσουν αίμα για τον δικό τους άνθρωπο και την υπηρεσία του Γιώργου, «τη δεύτερη οικογένειά του», όπως χαρακτηριστικά λένε.

Υπενθυμίζεται πως ο 31χρονος άνδρας των ΜΑΤ είχε δεχθεί ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» και είχε διακομιστεί σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νικαίας. Εκεί, οι γιατροί τον είχαν θέσει σε καταστολή και παρέμενε διασωληνωμένος και υποστηριζόμενος με μηχανικό αερισμό και συνεχή εξωνεφρική κάθαρση.

Οι θεράποντες ιατροί είχαν προβεί επίσης σε ακρωτηριασμό του ποδιού, «λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς».

Δυστυχώς, όμως, ο 31χρονος αστυνομικός κατέληξε το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά η επιστολή της οικογένειας του αστυνομικού:

“Η οικογένεια του Λυγγερίδη Γεωργίου, με την παρούσα επιστολή, εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς όλο τον κόσμο για την ηθική στήριξη και για την πρωτοφανή συμμετοχή του κατά τη διαδικασία της αιμοδοσίας στον τραυματισμό του παιδιού μας.

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων», γιατρούς, νοσηλευτές, ψυχολόγους και προσωπικό του κυλικείου που μας έδειξαν να καταλάβουμε τι σημαίνει “ανθρωπιά”.

Ακόμη, ευχαριστούμε όλο το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για την ψυχολογική και λοιπή υποστήριξη από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα, όπως επίσης και σύσσωμη την Ελληνική Κυβέρνηση που στέκεται στο πλευρό μας στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μας.

Τέλος, δεν μπορούμε να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε τη δεύτερη οικογένεια του Γιώργου που είναι η Υπηρεσία του, η Υ.Α.Τ. Αττικής.

Με τιμή, Οικογένεια Λυγγερίδη”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα