Γυμναστήρια: Αλαλούμ με τη διπλή μάσκα

Γυμναστήρια: Αλαλούμ με τη διπλή μάσκα
Γυμναστήριο σε εποχή κορονοϊού Shutterstock

Η εισήγηση της επιτροπής φέρεται να ήταν διπλή μάσκα για εργαζόμενους σε γυμναστήρια και αθλούμενους, όμως το ζήτημα είναι σε εκκρεμότητα, καθώς στην κυβέρνηση αναγνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα.

Διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας των γυμναστηρίων και ειδικότερα για το θέμα της διπλής μάσκας αναμένεται να δοθούν το επόμενο διάστημα.

Κατά τις ανακοινώσεις για την άρση μέτρων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς δεν διευκρίνισε με ποια πρωτόκολλα θα ανοίξουν τα γυμναστήρια τη Δευτέρα 31 Μαϊου. Και αυτό καθώς εκκρεμούν οι οριστικές αποφάσεις.

Η εισήγηση της επιτροπής φέρεται να ήταν για διπλή μάσκα και για τους εργαζόμενους στα γυμναστήρια, αλλά και για τους αθλούμενους. Οι σχετικές πληροφορίες όμως προκάλεσαν αντιδράσεις και επαγγελματιών του κλάδου και όσων ασκούνται, καθώς άθληση έστω και με απλή μάσκα είναι πρακτικά αδύνατη. Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε ότι πέρυσι οι αθλούμενοι στα γυμναστήρια δεν φορούσαν μάσκα, η οποία όμως ήταν υποχρεωτική για το προσωπικό. 

Βέβαιον είναι ότι οι εργαζόμενοι και στα γυμναστήρια θα υποχρεούνται σε self test, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να απαιτείται και για τους αθλούμενους. Ενώ τα γυμναστήρια αναμένεται να λειτουργήσουν με πολλά από τα μέτρα που είχαν ισχύσει πέρυσι, όπως περιορισμένος αριθμός πελατών και συγκεκριμένα ένας αθλούμενος ανά 10 τμ, κλειστός κλιματισμός και ανοιχτά παράθυρα, όχι χρήση αποδυτηρίων και ντουζ, κάλυψη οργάνων με πετσέτες και εφαρμογή αντισηπτικού πριν από κάθε χρήση, κλπ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα