Γκάγκα: Καθοριστική η επόμενη εβδομάδα – Θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω πολύ γρήγορα

Γκάγκα: Καθοριστική η επόμενη εβδομάδα – Θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω πολύ γρήγορα
Κόσμος στην πλατεία Συντάγματος (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Αισιόδοξη εμφανίστηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας σε ό,τι αφορά την πορεία της πανδημίας στη χώρα, εκτιμώντας ότι σύντομα θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας.

Την εκτίμηση ότι πολύ γρήγορα θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας, παρά τις δεκάδες χιλιάδες κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά, έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, τονίζοντας ότι “πρέπει να κάνουμε υπομονή μια, δυο, τρεις εβδομάδες και θα δούμε τα κρούσματα να κατεβαίνουν και θα δούμε τα πράγματα να είναι καλύτερα”.

Μιλώντας στο Mega για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και της μετάλλαξης Όμικρον, αλλά και την αύξηση των κρουσμάτων και το άνοιγμα των σχολείων, η κ. Γκάγκα χαρακτήρισε “καθοριστική” την επόμενη εβδομάδα, “γιατί έχουμε πάρα πολλά κρούσματα, έχουμε σαφώς λιγότερες νοσηλείες, αλλά σίγουρα έχουμε πίεση στο σύστημα υγείας και στην πληρότητα των κλινών – ευτυχώς απλών κλινών Covid“.

Άνοιγμα των σχολείων

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, λαμβάνοντας υπόψιν την ανάγκη διενέργειας τεστ από τους μαθητές ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, ωστόσο δεν θέλησε να κάνει πρόβλεψη για τον αριθμό που μπορεί να φτάσουν τα κρούσματα.

“Μπορεί να φτάσουμε ή να ξεπεράσουμε τις 50.000” σημείωσε, ενώ υπογράμμισε ότι και στην έναρξη της σχολικής χρονιάς υπήρχαν αυξημένα κρούσματα λόγω του ελέγχου των μαθητών, τα οποία ομαλοποιήθηκαν στην πορεία.

Η κ. Γκάγκα επανέλαβε ότι το μέτρο “50%+1” για το κλείσιμο ενός τμήματος μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων ήταν πρόταση της επιτροπής των ειδικών και όχι κυβερνητική απόφαση.

“Το 50%+1 είναι πιο εύκολο τώρα με τη μετάλλαξη Όμικρον και πλέον τα πρωτόκολλα ελέγχου είναι πιο αυστηρά. Είναι πιο εύκολο να κλείσουν τμήματα τώρα”, συμπλήρωσε.

Αλλαγές στις ημέρες περιορισμού

Για να δικαιολογήσει το πενθήμερο της καραντίνας η αναπληρώτρια υπουργός υπογράμμισε ότι η παραλλαγή Όμικρον περνάει πολύ γρήγορα.

“Δεν λέμε να γυρίσει κανείς με συμπτώματα ή κάποιος που δεν αισθάνεται καλά ή κάποιος που έχει θετικό τεστ. Κάποιος που θα το περάσει για δύο μέρες και μετά θα αισθάνεται καλά, μπορεί να γυρίσει με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, όπως η μάσκα υψηλής προστασίας”.

Επίταξη υγειονομικών

Για το ζήτημα επίταξης υγειονομικών η Μίνα Γκάγκα τόνισε πως το μέτρο θα ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη, με την ιδιαιτερότητα ότι θα επιτρέπεται στους γιατρούς να έχουν παράλληλα και το ιατρείο τους.

“Στην Αθήνα μπαίνει και ο ιδιωτικός τομέας για τη νοσηλεία ασθενών Covid. Εξετάζεται και το ενδεχόμενο επίταξης γιατρών και στην Αθήνα, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας”, κατέληξε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα