Κ. Τσίγκας για τους πιλότους: Θα συνεχίσουμε να τους θυμόμαστε και να εκτελούμε το καθήκον μας

Κ. Τσίγκας για τους πιλότους: Θα συνεχίσουμε να τους θυμόμαστε και να εκτελούμε το καθήκον μας
Συντρίμμια του Canadair που έπεσε στην Κάρυστο Eurokinissi

Τα συλλυπητήριά του στους οικείους των δύο πιλότων που έχασαν τη ζωή τους μετά τη συντριβή Canadair στην Κάρυστο εξέφρασε ο αξιωματικός Πυροσβεστικής, Κ. Τσίγκας. Τι αναφέρει για τον ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς την σημερινή ημέρα.

Για τις επικίνδυνες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, μια μέρα μετά το χαμό των δύο πιλότων του Canadair που κατέπεσε στην Κάρυστο, μίλησε στην ΕΡΤ ο Κώστας Τσίγκας, πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικής.

«Ηταν κάτι τραγικό. Μας συγκλόνισε όλους. Θα συνεχίσουμε και να τους θυμόμαστε και να εκτελούμε το καθήκον μας που πρέπει και επιβάλλεται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίγκας. Μιλώντας για τις δασικές πυρκαγιές που δεν λένε να σβήσουν για δεύτερη εβδομάδα ο κ. Τσίγκας, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήρια στους οικείους των δύο πιλότων που έχασαν την ζωή τους στην προσπάθεια να κατασβέσουν μια φωτιά, αναφέρθηκε στην επικινδυνότητα της κατάστασης όσον αφορά την εμφάνιση πυρκαγιάς, όπως εκδηλώνεται σήμερα Τετάρτη, τη πιο θερμή ημέρα του καλοκαιριού.

Πολλές περιοχές στο “κόκκινο”

«Για μία ακόμη μέρα αυτή την εβδομάδα βλέπουμε ότι η κατάσταση συναγερμού και ο πολύ υψηλός δείκτης πυρκαγιάς αποτυπώνεται στον χάρτη σε όλη τη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι και στην Κόρινθο και στην Αττική και στην Εύβοια και ένα κομμάτι της Στερεάς Ελλάδας, Φωκίδα και Φθιώτιδα, μαζί με τη Θεσσαλία και ένα κομμάτι της Κεντρικής Μακεδονίας παραμένει σε υψηλό κίνδυνο και λόγω των θερμοκρασιών αλλά λόγω και του ανέμου» δήλωσε ο αξιωματικός της πυροσβεστικής.

Σχολιάζοντας τον χάρτη επικινδυνότητας για τις δασικές πυρκαγιές ο κ. Τσίγκας δήλωσε ότι περνάει και ένα μήνυμα προς τους πολίτες να προσέχουν. «Είχαμε πει έχουμε πει πολλές φορές ότι όλες αυτές οι πυρκαγιές 60 περίπου τον αριθμό σε καθημερινή βάση όλο αυτό το διάστημα κατά την αντιπυρική περίοδο υπάρχει ένας ανθρώπινος παράγοντας. Πίσω από κάθε πυρκαγιά υπάρχει ένα ανθρώπινο χέρι κατά 95% με 97% που δημιουργεί αυτές τις πυρκαγιές».

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Τετάρτη (26/7)

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) προβλέπεται αύριο για έξι περιφέρειες της χώρας.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο, Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023, προβλέπεται:

 • Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για τις εξής περιοχές:
 • Περιφέρεια Αττικής
 • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας)
 • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Κορινθίας)
 • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αχαΐας)
 • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας)
 • Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

 • Περιφέρεια Κρήτης
 • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας, ΠΕ Μεσσηνίας)
 • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
 • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας, ΠΕ Ηλείας)
 • Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Καρδίτσας, ΠΕ Τρικάλων)

• Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Πιερίας, ΠΕ Ημαθίας, ΠΕ Πέλλας, ΠΕ Κιλκίς, ΠΕ Σερρών, ΠΕ Χαλκιδικής, ‘Αγιον Όρος)

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στο σύνδεσμο: bit.ly/3K8kV0U

Επίσης, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που εκδόθηκε σήμερα Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), για αύριο Τετάρτη 26 Ιουλίου αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα, όμως μετά το μεσημέρι θα ξεκινήσει από τη βορειοδυτική Ελλάδα η αποδρομή του καύσωνα κυρίως με πολύ ισχυρούς βόρειους βορειοδυτικούς ανέμους.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στο σύνδεσμο: https://bit.ly/3YaFy2i

«Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών», υπογραμμίζει η Πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα