Καύσωνας: Γυπαετός προσγειώθηκε στη μέση του δρόμου

Καύσωνας: Γυπαετός προσγειώθηκε στη μέση του δρόμου
Γυπαετός εντοπίστηκε λιπόθυμος στον ΒΟΑΚ Facebook

Ένας γυπαετός εντοπίστηκε σε λιπόθυμη κατάσταση στον ΒΟΑΚ, πιθανότατα λόγω ζέστης. Διερχόμενοι περαστικοί του πρόσφεραν νερό και κατάφερε να ανακτήσει τις δυνάμεις του.

Σε λιπόθυμη κατάσταση εντοπίστηκε, το μεσημέρι της Παρασκευής (21/7), στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), στην περιοχή των Λινοπεραμάτων Ηρακλείου, ένας γυπαετός, ο οποίος φαινόταν εξαντλημένος και διψασμένος, πιθανότατα λόγω καύσωνα.

Διερχόμενοι οδηγοί σταμάτησαν και του πρόσφεραν λίγο νερό.

Ο Συντονιστής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Ηρακλείου, Βαγγέλης Κουτουμάνος, που, μεταξύ άλλων, επενέβη στη διάσωση του αρπακτικού, περιέγραψε στο Cretalive πως το ζώο “ήταν μαζεμένο και κατσουφιασμένο”, ενώ δήλωσε πως και άλλη φορά είχε βρει μπροστά του, στο ίδιο σημείο, ίσως και τον ίδιο γυπαετό.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, έγραψε:

“Εθνική οδό τώρα. Καί πέρυσι μπροστά μου, και φέτος. Πιστεύω κάπου εκεί κοντά είναι η φωλιά του.

Όπως με ενημέρωσαν από το μουσείο φυσικής ιστορίας, τόσο μεγάλα πουλιά μετά το φαγητό βαραίνουν πάρα πολύ και δεν μπορούν εύκολα να πετάξουν.

Σε συνδυασμό με την αποπνικτική ζέστη, έφτασε σχεδόν στην κατάρευση.

Και για να μαθαίνουμε, αν συναντήσετε ένα τέτοιο πουλί, καλείτε την αστυνομία και την δασική υπηρεσία για να το παραλάβει.

Προσοχή: Έχει μεγάλη δύναμη στο ράμφος και αν επιχειρήσει κάποιος να το πιάσει, μπορεί να τραυματιστεί.

Όπως ανέφερε αργότερα με νέα ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Κουτουμάνος, ο γυπαετός, αφού ήπιε αρκετό νερό, φάνηκε πως ανέκτησε τις δυνάμεις του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα