Κύκλωμα μαστροπών: Η καταγγελία αδελφής θύματος και η 25χρονη “εγκέφαλος”

Διαβάζεται σε 6'
Βία κατά γυναικών
Istock

“Εγκέφαλος” του κυκλώματος μαστροπείας ήταν μία 25χρονη, η οποία από το καλοκαίρι του 2023 εξέδιδε 7 ανήλικα κορίτσια. Πώς οι Αρχές ξετύλιξαν το νήμα της υπόθεσης.

Από την μεγαλύτερη αδελφή μίας από τις επτά ανήλικες που εκμεταλλευόταν το νέο κύκλωμα μαστροπείας ανηλίκων, ξεκίνησε να ξετυλίγεται το νήμα, για να φτάσουν οι Αρχές στα ίχνη των κατηγορούμενων και της 25χρονης Μαρίας, της «εγκεφάλου» του κυκλώματος.

Στις 31 Οκτωβρίου 2023, η 22χρονη καταγγέλλουσα μετέβη στο Τμήμα Ασφάλειας Περιστερίου και κατήγγειλε ότι, τρεις ημέρες πριν, κατόπιν ελέγχου που διενήργησε στο κινητό τηλέφωνο της 16χρονης τότε αδερφής, εξαιτίας συχνών φυγών της από την οικία τους και μάλιστα βραδινές ώρες, διαπίστωσε συνομιλίες της, στο Instagram, με άνδρα ονόματι «Βαγγέλης», ο οποίος της πρότεινε συνάντηση για ερωτική συνεύρεση, έναντι αμοιβής, σε ξενοδοχείο στον Κεραμεικό, στην οποία, όπως προέκυψε από νεότερες συνομιλίες τους όντως μετέβη, συνοδευόμενη από φίλη της.

Επίσης, κατονόμασε την 25χρονη «εγκέφαλο», ως το πρόσωπο, που εκτός των άλλων, την είχε εξωθήσει στην πορνεία και συγκεκριμένα την είχε οδηγήσει σε άνδρα ονόματι «Αλέκος» στην πλατεία Βάθη στην Αθήνα, ο οποίος πλήρωνε ανήλικες κοπέλες για να τις βλέπει γυμνές. Προς απόδειξη των ισχυρισμών της, η καταγγέλλουσα παρέδωσε στιγμιότυπα οθόνης (screenshots) σε εκτυπωμένη μορφή από τις επίμαχες συνομιλίες.

Στη συνέχεια, όπως η ίδια κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων που ανέλαβε την διερεύνηση της υπόθεσης, η ανήλικη αδερφή της, περίπου από το φθινόπωρο του 2022 και έπειτα, ερχόταν σε ερωτική συνεύρεση με άνδρες, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε ξενοδοχεία και σε άλλους χώρους στην Αθήνα, αναφερόμενη ειδικότερα στον άνδρα με το όνομα «Βαγγέλης», με τον οποίο η ανήλικη αδελφή της συνευρέθηκε επί χρήμασι, τουλάχιστον μία φορά, στις 29 Οκτωβρίου 2023, σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής στον Κεραμεικό, καθώς και στον άνδρα ονόματι «Αλέκος», με τον οποίο συναντήθηκε επ΄ αμοιβή, τουλάχιστον μία φορά, πριν έναν χρόνο στον Κολωνό, ο οποίος πιθανόν ήταν και ο πρώτος «πελάτης» της.

Για την 25χρονη «Μαρία», ανέφερε ότι διατηρούσε φιλική σχέση με την αδελφή της, πως εκείνη την διευκόλυνε στην εύρεση «πελατών», εξωθώντας την κατ’ αυτόν τον τρόπο στην πορνεία, ενώ με τον ίδιο τρόπο είχε παρασύρει στην πορνεία και άλλες ανήλικες κοπέλες, τις οποίες και κατονόμασε.

Επιπλέον, κατονόμασε τον οδηγό ταξί, ως το άτομο που μετέφερε την αδελφή της και τις άλλες ανήλικες, με το ταξί του, από και προς τα ξενοδοχεία που λάμβαναν χώρα τα ερωτικά «ραντεβού», καθώς και έναν ακόμη άνδρα, ο οποίος, για τις μετακινήσεις αυτές, χρησιμοποιούσε το Ι.Χ. αυτοκίνητό του, που ήταν και οι δύο φίλοι της «Μαρίας» και ειδικά ο τελευταίος ήταν ο σύντροφός της. Επιπλέον, ανέφερε ότι, η ίδια κοπέλα είχε μυήσει στα ναρκωτικά την ανήλικη αδελφή της και δη στην κοκαΐνη.

Δύο από τις ανήλικες συμμετείχαν και στο κύκλωμα μαστροπείας της «Λορέλας»

Αυτό που προκάλεσε έκπληξη στους αστυνομικούς της Προστασίας Ανηλίκων που χειρίστηκαν την υπόθεση, είναι ότι δύο από τις επτά ανήλικες που εκμεταλλευόταν το κύκλωμα, προέκυψε πως συμμετείχαν και στο προηγούμενο αντίστοιχο κύκλωμα της «Λορέλας» που είχε εξαρθρώσει η Προστασία Ανηλίκων.

Κατόπιν όλων αυτών εξετάστηκε και η ανήλικη αδελφή της καταγγέλλουσας, παρουσία ψυχολόγου και ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το καλοκαίρι του 2023, σε μη επακριβώς προσδιορισθείσα ημερομηνία, σε έξοδό της με μία 15χρονη φίλη της, γνώρισε για πρώτη φορά, μέσω εκείνης την 25χρονη «εγκέφαλο», τον σύντροφό της και τον ταξιτζή και απευθείας, την ίδια ημέρα, μετέβησαν μαζί οι δύο ανήλικες στην οικία ενός άντρα ονόματι «Αλέκος» στα Σεπόλια, σε προκαθορισμένο, από την 25χρονη, ερωτικό ραντεβού, λαμβάνοντας ως αμοιβή, το χρηματικό ποσό των 350 και 450 ευρώ αντιστοίχως, ενώ 50 ευρώ η κάθε μία στην «εγκέφαλο».

Ως προς τον άνδρα ονόματι «Βαγγέλης», ανέφερε ότι ουδέποτε έχει συνευρεθεί ερωτικά μαζί του, γνωρίζει όμως ότι αυτός συνευρίσκεται έναντι αμοιβής με ανήλικες, σε ξενοδοχεία, μεταξύ των οποίων και με μία άλλη ανήλικη φίλη της και υπέδειξε άλλες τέσσερις ανήλικες που εκδίδονταν με ραντεβού κανόνιζε η 25χρονη.

Οι ανήλικες ταυτοποιήθηκαν όλες, εντοπίστηκαν από την Προστασία Ανηλίκων και ελήφθησαν σχετικές καταθέσεις.

Ως προς την 25χρονη «εγκέφαλο» προέκυψε ότι από το καλοκαίρι του 2023 και έπειτα, έχοντας αναπτύξει φιλικές σχέσεις με το σύνολο των ανηλίκων, τις διευκόλυνε στην εύρεση «πελατών» για πληρωμένες ερωτικές συναντήσεις, εξωθώντας τις ανήλικες στην πορνεία, λαμβάνοντας και μέρος των χρημάτων που αποκόμιζε κάθε ανήλικη από τη δραστηριότητα αυτή, συνήθως 50 ευρώ και μέχρι 100 ευρώ, ανάλογα με τα χρήματα που εισέπρατταν οι ανήλικες, ενώ πολλές φορές τις συνόδευε η ίδια στα ραντεβού.

Επίσης, κάποιοι από τους «πελάτες», οι οποίοι συνευρίσκονταν με τις ανήλικες, σε συνεννόηση με την «εγκέφαλο», παρείχαν ως αμοιβή σε αυτές, αντί χρημάτων, ναρκωτικές ουσίες και συγκεκριμένα κοκαΐνη, προς χρήση.

Ως μία άλλη κατηγορούμενη και φίλη της 25χρονης «εγκεφάλου» προέκυψε πως και η ίδια ούσα εκδιδόμενη, σε μη προσδιορισμένο χρόνο αλλά πιθανόν εντός του καλοκαιριού του 2023, διευκόλυνε στην εύρεση «πελάτων» τρεις από τις ανήλικες, χωρίς να προσδιορίζεται με σαφήνεια το χρηματικό ποσό, το οποίο λάμβανε από αυτές.

Ως προς την επίσης 21χρονη κατηγορούμενη, προέκυψε ότι εκείνη σε παράλληλο χρόνο προήγαγε στην πορνεία, την ανήλικη αδελφή της καταγγέλλουσας, λαμβάνοντας και μέρος των χρημάτων που αποκόμιζε η ανήλικη και συγκεκριμένα, 20 ευρώ από κάθε συνεύρεση. Μάλιστα, βρέθηκε και μήνυμα στο κινητό της ανήλικης με την κατηγορούμενη που απαιτεί τα χρήματα αυτά.

Για έναν από τους κατηγορούμενους «πελάτες» που διατηρεί στούντιο για τατουάζ από το 2021 και μετά είχε συνευρεθεί με δύο από τις ανήλικες με αντάλλαγμα να τους κάνει τατουάζ.

Ο ίδιος έφερε σε επαφή τις ανήλικες και έναν άλλο κατηγορούμενο «πελάτη», ο οποίος τις μετέφερε σε πάρτι παραλιακά, εκτός Αθηνών, όπου εκεί συνευρέθηκαν ερωτικά, έναντι 200 ευρώ η κάθε μία, με δύο άγνωστους άνδρες.

Αντίστοιχα, για τον οδηγό ταξί προέκυψε ότι μετέφερε τις ανήλικες από και προς τα ξενοδοχεία που λάμβαναν χώρα οι επ’ αμοιβή ερωτικές συναντήσεις που κανόνιζε η «εγκέφαλος».

Για έναν άλλο κατηγορούμενο «πελάτη» προέκυψε πως είτε στην οικία του στην Αθήνα είτε σε γραφείο 1ου ορόφου στα Σεπόλια, προέβη σε γενετήσιες πράξεις με τις ανήλικες, έναντι αμοιβής, έχοντας γνώση της ανηλικότητας τους, καταβάλλοντας σε αυτές από 200 έως 400 ευρώ περίπου.

Σημειώνεται πως η «εγκέφαλος» και αρκετοί εκ των εμπλεκομένων ήταν σεσημασμένοι για ναρκωτικά και άλλες παραβάσεις. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα