Κορονοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας – Ποιες περιοχές αλλάζουν επίπεδο συναγερμού

Κορονοϊός: Ο νέος χάρτης υγειονομικής ασφάλειας – Ποιες περιοχές αλλάζουν επίπεδο συναγερμού

Το επίπεδο συναγερμού αλλάζει σε 24 από τις 74 συνολικά περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας, με 13 περιφερειακές ενότητες να παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα.

Αλλαγές στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφαλείας και Προστασίας από σήμερα, Δευτέρα, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο και η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού έχει διαφοροποιηθεί σε αρκετές Περιφερειακές Ενότητες τα τελευταία 24ωρα.

Την αλλαγή είχε προαναγγείλει και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας την περασμένη Παρασκευή και αφορά ένα σημαντικό κομμάτι από το σύνολο της περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, το επίπεδο συναγερμού αυξάνεται στις Π.Ε Άρτας, Έβρου, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Καβάλας, Σποράδων, που ανεβαίνουν Επίπεδο 2. Στην περίπτωση των Σποράδων, όμως, η αναβάθμιση αφορά μόνο τη νήσο Σκιάθο και όχι στη Σκόπελο και στην Αλόννησο που παραμένουν πράσινες.

Αντίθετα, το επίπεδο συναγερμού θα μειωθεί (από το Επίπεδο 3 στο Επίπεδο 2) στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηρακλείου Κρήτης, Καρδίτσας, Λέσβου, Μυκόνου, Πέλλας, Σάμου.

Όσον αφορά στα νησιά της Αττικής, η περιφερειακή ενότητα Νήσων Αττικής -παρόλο που ανήκουν στην περιφέρεια Αττικής- με δεδομένη τη μη χωροταξική τους εγγύτητα με τις μητροπολιτικές ηπειρωτικές ενότητες , πηγαίνουν από το πορτοκαλί στο κίτρινο, δηλαδή κατεβαίνουν από το επίπεδο 3 και περνούν στο επίπεδο 2. Αυτό ωστόσο δεν ισχύει για την Σαλαμίνα, νησί το οποίο που σχετίζεται με μετακινήσεις από και προς στον Πειραιά.

Στο Επίπεδο 1 (από το Επίπεδο 2) πέφτουν οι Π.Ε Γρεβενών, Λακωνίας, Πάρου που γίνονται πράσινες (από πορτοκαλί).

Επίσης, πράσινες από πορτοκαλί γίνονται από σήμερα οι Π.Ε Ζακύνθου, Κέρας – Κύθνου που πέφτουν από το επίπεδο 3 Αυξημένης Επιτήρησης, στο επίπεδο 1-ετοιμότητας.

Το επίπεδο συναγερμού αλλάζει σε 24 από τις 74 συνολικά περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας, με 13 περιφερειακές ενότητες να παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα, και να κατεβαίνουν επίπεδο συναγερμού, ενώ σε 11 περιφερειακές ενότητες το ιικό φορτίο αυξάνεται και κατ’ επέκταση και το επίπεδο συναγερμού.

Από σήμερα, λοιπόν, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου η εικόνα του χάρτη διαμορφώνεται ως εξής:

25 Περιφερειακές ενότητες στο επίπεδο 1 (Ετοιμότητας) πριν από 14 μέρες ήταν 26

33 Περιφερειακές Ενότητες στο επίπεδο 2 (Επιτήρησης) πριν από 14 μέρες ήταν 25

14 Περιφερειακές Ενότητες στο επίπεδο 3 (Αυξημένης Επιτήρησης) πριν από 14 μέρες ήταν 23

2 Περιφερειακές Ενότητες στο επίπεδο 4( Αυξημένου Κινδύνου) καμία περιοχή δεν ήταν σε αυτό το βαθμό συναγερμού πριν 14 μέρες.

Τα μέτρα για τις επιβαρυμένες περιοχές

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά τα πρόσθετα και πιο αυστηρά μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ από το πρωί του περασμένου Σαββάτου, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αλλά και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 5 το πρωί, αυτά εφαρμόζονται στις περιοχές των επιπέδων 3 και 4. Δηλαδή στις “πορτοκαλί” και “κόκκινες” περιοχές του σχετικού χάρτη.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα