Κορονοϊός: Συγκλονίζει 25χρονος από την Τήνο που έδωσε μάχη στην εντατική

Κορονοϊός: Συγκλονίζει 25χρονος από την Τήνο που έδωσε μάχη στην εντατική
Κορονοϊός: Το μήνυμα του 25χρονου που έδωσε μάχη στην εντατική Glomex

Ο 25χρονος Πέτρος, περιγράφει τις στιγμές που έζησε στην εντατική, αφού βρέθηκε θετικός στην Covid-19 και στέλνει το δικό του μήνυμα. "Το σώμα μου έχει πάθει ζημιά".

O Πέτρος βρέθηκε από την Τήνο στη ΜΕΘ του Ασκληπιείου Βούλας. Χωρίς κάποιο υποκείμενο νόσημα, στέλνει το δικό του μήνυμα σε όσους αρνούνται να αντιληφθούν την επικινδυνότητα του κορονοϊού. “Οι νέοι δεν προσέχουν όσο θα έπρεπε”, τονίζει.

“Εγώ πραγματικά δεν είχα κανένα νόσημα, γενικά είμαι πολύ αθλητικός, δεν αρρωσταίνω σχεδόν ποτέ, δεν κάνω χρήση φαρμάκων, γενικά η ζωή μου είναι πολύ υγιεινή και αθλητική. Κανείς δεν το περίμενε ότι θα καταλήξω κάπως έτσι”, είπε μιλώντας στο ΣΚΑΙ “Για τέσσερις ημέρες είχε 40 πυρετό που δεν έπεφτε, το τρίτο τεστ ήταν θετικό και τότε στήθηκε μία γέφυρα ζωής από την Τήνο στην Αθήνα.

Αποφασίστηκε και ήρθε ελικόπτερο και με πήρε μέσα σε κάψουλα γιατί είχα τον ιό εν τέλει. Με βάλανε σε κώμα στη Σύρο από εκεί και πέρα δεν καταλάβαινα τίποτα, διασωληνώθηκα, με φέρανε στην Αθήνα στο Ασκληπιείο της Βούλας και μπήκα στη ΜΕΘ μέσα σε καταστολή. Έτσι ξεκίνησε η διαδικασία της εντατικής”, όπως περιγράφει. “Έπαθα ένα σοκ γιατί δεν ήξερα που βρίσκομαι και τι κάνω, οι γιατροί ήρθαν κατευθείαν μου λένε είσαι καλά, τι κάνεις;

Όπως εξηγεί πρόκειται για μια δύσκολη εμπειρία. “Είσαι μόνος σου, δεν έχεις επικοινωνία με τους δικούς σου. Δεν ήξερα εάν γνωρίζουν για εμένα, εν τέλει μου είπαν οι γιατροί ότι τους ενημερώνουν καθημερινά. Δεν έχεις κινητό, δεν έχεις επικοινωνία με κανέναν άνθρωπό σου. Το μόνο που γίνεται είναι να μαθαίνουν οι δικοί σου μέσω των γιατρών την κατάστασή σου”.

“Το μήνυμα που θέλω να δώσω στους νέους της ηλικίας μου, καταλαβαίνω, παρακολουθώ το τι γίνεται στην ηλικία μου μέσω των social media, είναι ότι δεν προσέχουν όσο θα έπρεπε να προσέχουν , θέλει ιδιαίτερη προσοχή, εύχομαι σε κανέναν να μην περάσει την εμπειρία που πέρασα εγώ.

Είναι κάτι πολύ δύσκολο, είναι κάτι χρονοβόρο. Καταλαβαίνετε ότι ακόμα και τώρα αναρρώνω και ακόμα και όταν βγω σε λίγες ημέρες από εδώ, θα συνεχίσω να πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός, να κάνω φυσικοθεραπείες. Το σώμα μου έχει πάθει ζημιά. Πρέπει δηλαδή για να επανέλθω να δουλέψω πάρα πολύ σκληρά. Έχουν ατονήσει πάρα πολύ οι μύες. Κουράζομαι να πάω από εδώ μέχρι το μπάνιο να σας το πω έτσι απλά”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο 25χρονος Πέτρος.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα