Κορονοϊός: Σταματούν οι πτήσεις από και προς Μ. Βρετανία και Τουρκία

Κορονοϊός: Σταματούν οι πτήσεις από και προς Μ. Βρετανία και Τουρκία
Κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελ. Βενιζέλος" Eurokinissi

Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επιβολή του περιορισμού συνδέσεων με την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω κορονοϊού μέχρι τις 15 Απριλίου.

Τον προσωρινό περιορισμό όλων των αφίξεων αεροσκαφών προερχόμενων από την Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τις 15 Απριλίου, προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε σήμερα, λόγω των κινήσεων για των περιορισμό της διασποράς κορονοϊού από χώρες υψηλού κινδύνου.

Ειδικότερα για την Τουρκία προβλέπεται περιορισμός συνολικά, των προσγειώσεων αεροσκαφών, των θαλάσσιων, σιδηροδρομικών και οδικών συνδέσεων με τη χώρα αυτή, καθώς και την απαγόρευση εισόδου προσώπων στην ελληνική Επικράτεια, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού Covid-19.

Το χρονικό διάστημα του περιορισμού ορίστηκε από 23.3.2020 και ώρα 06:00 έως και 15.4.2020 και ώρα 15:00, σύμφωνα με την από 22.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού Covid-19.

Η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει: α) Έλληνες πολίτες, κατόχους άδειας παραμονής, καθώς και πρόσωπα που έχουν την κύρια κατοικία τους ή τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα, β) Τη διέλευση φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων, γ) Τη μεταφορά εμπορευμάτων με πλοία.

Επίσης η απόφαση αναφέρει και τον προσωρινό περιορισμό εν όλω της προσγείωσης αεροσκαφών προερχόμενων από το Ηνωμένο Βασίλειο, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού COVID-19 στην ελληνική Επικράτεια, για το ίδιο χρονικό διάστημα

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Η υπουργική απόφαση αναφέρει ότι δεν εμποδίζει την εκπόνηση και εφαρμογή προγράμματος επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στις χώρες του πρώτου άρθρου. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα