Κορονοϊός: Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου η επίταξη των ιδιωτών γιατρών – Στη δημοσιότητα το ΦΕΚ

Κορονοϊός: Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου η επίταξη των ιδιωτών γιατρών – Στη δημοσιότητα το ΦΕΚ
Γιατροί του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/Eurokinissi

Στη "μάχη" κατά της Όμικρον και οι ιδιώτες γιατροί από την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου. Η επιστράτευση αφορά γιατρούς ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής.

Ξεκινά η επίταξη ιδιωτών γιατρών από την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες και τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στο υπό πίεση Εθνικό Σύστημα Υγείας, την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον εξελίσσεται σε κυρίαρχη και στη χώρα μας.

Στο ΦΕΚ που δόθηκε στη δημοσιότητα, αναφέρεται συγκεκριμένα πως “το υπουργείο Υγείας προχωρά στην επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιδιωτών ιατρών ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής με έδρα την Μακεδονία και την Θράκη, για την περίθαλψη των νοσούντων από κορονοϊό”.

Τι αναφέρει το ΦΕΚ για την επίταξη των ιδιωτών γιατρών

“Επιτάσσουμε από ώρα 8:00 π.μ. της 12ης.1.2022 και για χρονικό διάστημα ενός μηνός τις υπηρεσίες αφενός μη επιταχθέντων έως σήμερα ιατρών, που διατηρούν ενεργείς συμβάσεις με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και αφετέρου μη συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών ιατρών, ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής, οι οποίοι έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας”.

Η έκδοση των “Φύλλων Επίταξης” θα γίνει από τις οικείες αστυνομικές αρχές και η επίδοση αυτών από όργανά τους, καθώς και από υπαλλήλους του Δημοσίου και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου.

Οι ιατροί των ανωτέρω ειδικοτήτων αφού λάβουν το φύλλο επίταξης, θα πρέπει την επομένη στις 8 το πρωί να εμφανισθούν στον τόπο, που ορίζεται εντός του φύλλου, ήτοι σε νοσοκομείο ή θεραπευτήριο των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προς άσκηση καθηκόντων βαθμίδας αντίστοιχης προς αυτή του Επιμελητή Β’.

Ο καθένας από τους ανωτέρω ιατρούς, εντός του χρονικού διαστήματος της επίταξης των υπηρεσιών τους θα απασχοληθεί στο νοσοκομείο, στο οποίο καλείται να εμφανισθεί, 15 ημέρες, κατά τις οποίες υποχρεούται να τηρεί το ωράριο, το καθηκοντολόγιο, καθώς και να συμμετέχει στο σύστημα εφημεριών του νοσοκομείου και της κλινικής στην οποία εντάσσεται από τον Διοικητή του νοσοκομείου ή τον νόμιμο αναπληρωτή του.

Στο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αναφέρεται ότι η τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, η πληρότητα κλινών κορονοϊού Covid-19 στην εδαφική περιοχή της 3ης και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, η συνεχής διάδοση νέων μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού Covid-19 και η καθημερινή μετατροπή νέων κλινικών σε κλινικές Covid-19 καθιστούν επιτακτική την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού των δημόσιων δομών υγείας, για την περίθαλψη των νοσούντων από κορονοϊό Covid-19.

https://www.news247.gr/download/8042//990000/fek.pdf

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα