Κοζάνη: Ο αριθμός των ετεροχρονισμένων κρουσμάτων έφτασε τα 53

Κοζάνη: Ο αριθμός των ετεροχρονισμένων κρουσμάτων έφτασε τα 53
Τεστ κορονοϊού από Κινητές Ομάδες Υγείας Eurokinissi

Οι δήμαρχοι Κοζάνης και Εορδαίας ζητούν άμεση σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας.

Σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ζητούν οι Δήμαρχοι Εορδαίας και Κοζάνης μετά την ανακοίνωση των χθεσινών κρουσμάτων κορονοϊού στις περιοχές.  

Οι δήμαρχοι καταγγέλλουν ότι στα χθεσινά κρούσματα προστέθηκαν κάποια του Νοεμβρίου και ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 53.  

Το αίτημα σύγκλησης του συντονιστικού οργάνου συνυπογράφει και ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης μετά την αναστάτωσή που επικρατεί καθώς έχει διαπιστωθεί ότι αρκετά από τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν είναι από δείγματα, τα οποία έχουν παρθεί μέσα στον Νοέμβριο.  

Με αφορμή την ανακοίνωση των 53 χθεσινών κρουσμάτων Covid-19 από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και την ανακολουθία που παρατηρείται σε σχέση με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ προς τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς κατέθεσε, προς τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης Γρήγορη Τσιούμαρη, κοινό αίτημα με το Δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Χαράλαμπο Τσεβεκίδη, με το οποίο ζητούν την εντός της σημερινής ημέρας έκτακτη σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΟΠ) Π.Ε. Κοζάνης, προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις, αναφέρουν τα τοπικά Μέσα.  

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, περίπου 30 άτομα τα οποία ήταν θετικά και προέρχονται στο σύνολό τους από το Δήμο Εορδαίας είχαν δώσει δείγματα το δεύτερο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.  

Αυτά όμως τα δείγματα μαζί με άλλα ακόμα 10-15, είχαν παρθεί από τον Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και ελέχθησαν σε ιδιωτικά εργαστήρια της ευρύτερης περιοχής.  

Οι δήμαρχοι καταγγέλλουν δηλαδή, ότι χτες στα 15 κρούσματα προστέθηκαν κάποια του Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα ο αριθμός των κρουσμάτων να φτάνει τα 53.  

Τα θετικά αυτά κρούσματα φαίνεται να έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ μόλις τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης να μπαίνει πάλι στο κόκκινο. Υπενθυμίζεται δε ότι η Κοζάνη βρίσκεται σε σκληρό lockdown από τα τέλη Οκτωβρίου με την απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 18:00.   Αναπάντητα παραμένουν αρκετά ερωτήματα ωστόσο, με ένα από αυτά να έχει να κάνει και με την ιχνηλάτηση τον θετικών κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ.  

Την περίοδο από τις 5 έως και 20 Νοεμβρίου 2020, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, υπήρξε πρόβλημα για μία ημέρα στο εργαστήριο μοριακής βιολογίας στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, καθώς δεν είχαν φτάσει έγκαιρα τα αντιδραστήρια για την ανίχνευση του κορωνοϊού.  

Τότε, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Στέργιος Γκανάτσιος είχε ζητήσει από τις διοικήσεις των όμορων Νοσοκομείων να αποστέλλουν τα δείγματα, που έπαιρναν είτε σε εργαστήρια άλλων Νοσοκομείων, είτε σε ιδιωτικά εργαστήρια της περιοχής.  

Οι φορείς μέχρι στιγμής δεν έχουν κάποια επίσημη ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα