Μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Στα Προπύλαια ενάντια στο νομοσχέδιο για την Παιδεία συγκεντρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι, φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί. Κλειστό το μετρό Πανεπιστήμιο. Πορεία προς τη Βουλή.

Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που συναντήθηκαν στα Προπύλαια, πραγματοποίησαν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και αφορά τόσο την δημιουργία πανεπιστημιακής Αστυνομίας αλλά και την αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο, έκλεισε με εντολή της Αστυνομίας.

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) αλλά και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) ζητούν να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο Κεραμέως.


Συγκεκριμένα, η ΟΛΜΕ, αντιτίθεται στην θέσπιση κατώτατης βάσης εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς, όπως αναφέρει, τίθενται “περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά λαϊκών οικογενειών που σπουδάζουν”, ενώ αναφορικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία, τονίζει πως διαμορφώνει ένα καθεστώς καταστολής και αστυνομοκρατίας.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Η ΔΟΕ από την πλευρά της, μιλά για περαιτέρω συρρίκνωση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών. Αναφέρει πως όλα τα μέτρα προστασίας για τα σχολεία εξαντλήθηκαν στην μάσκα και το παγούρι, ενώ κάνει λόγο για υποβάθμιση του Δημόσιου σχολείου από το υπουργείο Παιδείας και ενίσχυση της καταστολής και του αυταρχισμού. Τέλος, καταγγέλλει τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης που επιβάλλει απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι, στο κάλεσμά τους, απαιτούν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου, αναφέροντας μεταξύ άλλων: Ένα χρόνο τώρα η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολών μας. (…) Αντί να δώσει λύσεις, η κυβέρνηση προτιμά να δώσει 30 εκατ. ευρώ για Ίδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας! Η στόχευση της ίδρυσης αυτού του σώματος είναι η καταστολή της φωνής, της διεκδίκησης και του αγώνα. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται και από τις πειθαρχικές αλλαγές που προβλέπουν μέχρι και 3 χρόνια φυλάκισης σε φοιτητές που κάνουν Γενικές Συνελεύσεις, κινητοποιήσεις στις σχολές και στα θεσμικά όργανα! (…) Η κυβέρνηση που με ευθύνη της καθυστερεί τις σπουδές μας ένα χρόνο τολμά να μας απειλεί και με διαγραφή. (…) Αυτό που έχουμε ανάγκη δεν είναι οι κάμερες και η αστυνομία, αλλά οι ανοιχτές σχολές και οι υψηλού επιπέδου σπουδές!”


πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο News24/7

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα