ΜΚΟ: Κοινή πρωτοβουλία για τις παράνομες επανοπροωθήσεις προσφύγων

ΜΚΟ: Κοινή πρωτοβουλία για τις παράνομες επανοπροωθήσεις προσφύγων
Πρόσφυγες Eurokinissi

Δεκάδες, για την ακρίβεια 49 ΜΚΟ, κάνουν έκκληση έτσι ώστε να τεθεί διεθνώς το ζήτημα της παράνομης επανοπροώθησης προσφύγων.

Έκκληση προς οργανώσεις και φορείς της κοινωνίας των πολιτών να αναπτύξουν κοινή πρωτοβουλία με σκοπό να τεθεί σε όλα τα εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα το ζήτημα της παράνομης επαναπροώθησης προσφύγων και μεταναστών απευθύνουν με κοινή ανακοίνωσή τους 49 μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Οι ΜΚΟ ζητούν την άμεση παύση της πρακτικής των pushbacks, τη δημιουργία ανεξάρτητου μηχανισμού συστηματικής καταγραφής και τεκμηρίωσης όσων υποθέσεων καταγγέλλονται και την προστασία των θυμάτων με διευκόλυνση πρόσβασής τους στη δικαιοσύνη. Τέλος, ζητούν την προστασία των οργανώσεων και των πολιτών που καταγράφουν και φέρουν στη δημοσιότητα περιστατικά επαναπροωθήσεων.

Την ανακοίνωση συνυπογράφουν μεταξύ άλλων οι οργανώσεις Αλληλεγγύη Λέσβου, ΑΝΤΙΓΟΝΗ – Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία, Άρσις, Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών- Διοτίμα, Μετάδραση, Συμβίωση-Σχολή Πολιτικών Σπουδών στην Ελλάδα/Δίκτυο Σχολών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, Υποστήριξη Προσφύγων στο Αιγαίο, HumanRights360, International Rescue Committee, SolidarityNow και The Hope Project.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα