Μουτζούρης: “Καμία συγγνώμη για το να μου” – “Δε μιλάμε με τον γραφικό” απαντά ο Πέτσας

Μουτζούρης: “Καμία συγγνώμη για το να μου” – “Δε μιλάμε με τον γραφικό” απαντά ο Πέτσας

"Γραφικό και επικίνδυνο, με τα χειρότερα χαρακτηριστικά ενός Έλληνα", χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τον κ. Μουτζούρη με αφορμή την απρεπή χειρονομία.

Καμία πρόθεση να απολογηθεί για τη χειρονομία του και όσα είπε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν έχει, όπως δήλωσε στο MEGA, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Όπως υποστήριξε, “για τις ιδιωτικές μου συνομιλίες δε ζητάω συγγνώμη. Στις ιδιωτικές μου συνομιλίες μπορώ να εκφράζομαι όπως θέλω”

Πρόσθετε ότι εκείνος δεν μεταφέρει τι του είπε ο κ. Μτησοτάκης στο τηλέφωνο, εξηγώντας ότι “συνομιλώ με υψηλό τόνο, γιατί εκείνη την ώρα είμαι μέσα στο στρατόπεδο επί τρεις ώρες και χιλιάδες Μυτιλινιών επιχειρούσαν να εισβάλουν”.

“Η συνομιλία είναι υπό φόρτιση μεγάλη” είπε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου σχολιάζοντας βίντεο που κυκλοφόρησε στο οποίο εμφανίζεται να κάνει μία χειρονομία αναφερόμενος στον πρωθυπουργό και να αποκαλεί τα ΜΑΤ δυνάμεις κατοχής και στρατό του Ερντογάν.

“Καμία επανάσταση κατά του κράτους, κατά της κυβερνήσεως, θέλουμε τα νησιά μας να παραμείνουν ελληνικά”, συνέχισε.

“Η μέριμνά μου είναι να αποχωρήσουν ασφαλείς οι δυνάμεις και να μπουν στα πλοία. Χθες τρεις ώρες ήμουν σε ένα στρατόπεδο που είχαν καταφύγει τα ΜΑΤ και προσπαθούσα να διαφυλάξω τη σωματική τους ακεραιότητα. Τρεις ώρες προσπαθούσα για την ασφάλεια των ανδρών των ΜΑΤ”.

Ζήτησε να κατέβουν οι τόνοι και “όλα τα θέματα θα λυθούν και λύσεις θα βρεθούν. Αγαπάμε την πατρίδα μας”.

“Δεν μίλαγα με τον Πρωθυπουργό, και εσείς κάποιες στιγμές εξοργίζεστε και μιλάτε με τρόπο που δεν σας αντιπροσωπεύει” συνέχισε.

Όσο για το να θα πάει στη συνάντηση στο Μαξίμου, είπε ότι αν αποχωρήσουν τα ΜΑΤ μέχρι το μεσημέρι, θα πάει.

Σκληρή απάντηση Πέτσα

“Γραφικό και επικίνδυνο, με τα χειρότερα χαρακτηριστικά ενός Έλληνα”, χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τον κ. Μουτζούρη με αφορμή την απρεπή χειρονομία και τα σχόλια του απέναντι στον πρωθυπουργό.

“Ο κ. Μουτζούρης αποτελεί μια κατηγορία από μόνος του. Καμία συζήτηση από δω και πέρα με τον κ. Μουτζούρη”, δήλωσε ο κ. Πέτσας στον ΣΚΑΪ, ενώ προσέθεσε πως ακόμα κι αν ζητήσει συγγνώμη δεν θα γίνει δεκτή “γιατί θα είναι υποκριτική”.

“Τι συζήτηση να κάνετε με αυτόν τον άνθρωπο”, συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας πως ο κ. Μουτζούρης θα αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του.

“Δεν είναι πλάκα” θέλησε να επισημάνει ο κ. Πέτσας, λέγοντας ότι ο ίδιος ο Μουτζούρης είπε ότι δεν θα έρθει στη σύσκεψη για το θέμα των κλειστών δομών, αλλά και η κυβέρνηση δεν θα τον καλούσε μετά από τα τελευταία γεγονότα.

Σχετικά με το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση μετά τα επεισόδια, ο κ. Πέτσας είπε πως η κυβέρνηση έχει ευελιξία στην προσέγγιση του στόχου.

Επίσης, όπως είπε, παρά τα επεισόδια την πρώτη μέρα τα μηχανήματα έφτασαν στο σημείο που έπρεπε για να ξεκινήσουν τις εργασίες.

“Είχαμε ακραία επεισόδια, μέχρι και πυροβολισμούς”, είπε ο κ. Πέτσας επισημαίνοντας ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι να πέσουν οι τόνοι σήμερα, Πέμπτη, ενώ συμπλήρωσε πως θα σχηματιστούν δικογραφίες για όσους συμμετείχαν στα ακραία επεισόδια.

“Η εικόνα των ΜΑΤ δεν βοηθά”, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ωστόσο “το θέμα είναι να προχωρήσει στο σχέδιο της κυβέρνηση, από τη στιγμή που τόσο καιρό δεν υπήρξε εναλλακτική λύση”.

“Είχαμε συμφωνήσει με τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους να επιταχύνουμε τις διαδικασίες”, είπε ο κ. Πέτσας σχετικά με την αποσυμφόρηση των νησιών.

Στη συνέχεια, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι όσοι μετανάστες δεν παίρνουν άσυλο θα επιστρέφουν. “Έχουμε αυξήσει τις επιστροφές, αλλά ακόμα δεν έχουν φτάσει στον αριθμό που θέλουμε” συμπλήρωσε.

Η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να επιταχυνθεί η κατασκευή των κλειστών δομών για να γίνει η αποσυμφόρηση.

Είναι περίπου 93.000 αιτούντες άσυλο, εκ των οποίων 17.000 Σύροι και πάνω από 30.000 Αφγανοί, όπως ανέφερε ο κ. Πέτσας σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.

“Ξεκίνησε ως προσφυγικό έχει γίνει περισσότερο μεταναστευτικό” σχολίασε και προσέθεσε ότι “οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι προς όφελος τους το σχέδιο της κυβέρνησης, διότι δεν είναι βιώσιμη λύση να μείνουν τα πράγματα στην κατάσταση που είναι”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα