Παγώνη: Πότε θα δούμε μείωση σε νοσηλευόμενους με κορονοϊό

Παγώνη: Πότε θα δούμε μείωση σε νοσηλευόμενους με κορονοϊό
Στιγμιότυπο από ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Θώρακος και Νοσημάτων "Σωτηρία" eurokinissi

Σχετικά με το ενδεχόμενο να ξεπεράσουμε τον αριθμό των 600 διασωληνωμένων, η κα Παγώνη τόνισε πως αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσοι από τους νοσηλευόμενους σε απλές κλίνες θα χρειαστούν διασωλήνωση. 

Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα δούμε μείωση σε νοσηλευόμενους με κορονοιό και “ανάσα” για το σύστημα υγείας, όπως τόνισε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Η κα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως αποτελεί λογικό σενάριο το να διασωληνωθούν, μέσα στις επόμενες μέρες ασθενείς που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες και με βάση αυτό υποστήριξε πως δεν θα πρέπει να περιμένουμε άμεση μείωση στον αριθμό των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ. «Η μείωση θα είναι σταδιακή και αργά… μετά από 10 μέρες» ανέφερε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να ξεπεράσουμε και πάλι τον αριθμό των 600 διασωληνωμένων, η κα Παγώνη τόνισε πως αυτό δεν είναι ούτε πιθανό, αλλά ούτε κι απίθανο να συμβεί και εξαρτάται από το πόσοι από τους νοσηλευόμενους σε απλές κλίνες θα χρειαστούν εν τέλει διασωλήνωση.

Η κα Παγώνη μεταξύ άλλων τόνισε ότι, καθώς ο ιατρικός κόσμος επί έναν χρόνο καλείται να «παλέψει» με έναν άγνωστο ιό που μάλιστα μεταλλάσσεται συνεχώς, είναι λογικό να γίνονται λάθη επί των κρίσεων.

«Λάθη θα γίνονται, είτε από την επιτροπή είτε από οπουδήποτε» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα φαινόμενα συνωστισμού από κόσμο που αγνόησε τους περιορισμούς και συγκεντρώθηκε σε πλατείες την Κυριακή 14/3, για να γιορτάσει το τέλος του τριωδίου, παρά το lockdown, η κα Παγώνη υποστήριξε πως αυτά ήταν αναμενόμενα δεδομένου ότι ο κόσμος μετά από έναν χρόνο περιορισμών θέλει να ξεσκάσει.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version