Παναγιωτόπουλος: “Αναγκαία η παράταση του lockdown, δεν πρέπει να βιαστούμε”

Παναγιωτόπουλος: “Αναγκαία η παράταση του lockdown, δεν πρέπει να βιαστούμε”
O επιδημιολόγος, και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος glomex

Ο επιδημιολόγος Τάκης Παναγιωτόπουλος συνέστησε υπομονή για την άρση του lockdown. Τι είπε για τα σχολεία, αλλά και τις εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο.

Ο επιδημιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος, μιλώντας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, ξεκαθάρισε ότι “δεν πρέπει να βιαστούμε όπως το καλοκαίρι”, ενώ μίλησε για “παράταση του lockdown“.

“Φαίνεται τάση σταθεροποίησης του αριθμού των νέων κρουσμάτων, είναι κάτι ιδιαιτέρα σημαντικό. Η αντανάκλαση όμως αυτού σε νοσηλείες, διασωληνώσεις, και πολύ φοβάμαι και σε θανάτους, έχει διαφορά φάσης. Πρέπει να κάνουμε υπομονή, μην το κομποδένουμε”, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

“Τα αποτελέσματα λόγω της διασποράς καθυστερούν, ήταν μεγαλύτερη η πρόκληση απ’ ό,τι κανένας έβλεπε. Να αποφύγουμε την πρόκληση να τα θεωρήσουμε ‘’όλα καλά’’ όπως το κάναμε το καλοκαίρι να συζητάμε αυτά που πρέπει να συζητάμε για την επόμενη φάση”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή “πρώτα πρέπει να παγιωθεί η τάση σταθεροποίησης, να δούμε ύφεση, και μετά να κάνουμε σχέδια για άρση μέτρων. Νομίζω ότι είναι πρόωρη η συζήτηση για τις 7 Δεκεμβρίου. Θέλω να ελπίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε μια με δυο εβδομάδες”.

“Άκαιρη η συζήτηση περί ανοίγματος των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι αλλιώτικα από τα άλλα. Θα το δούμε πόσο θα διαφέρουν”, συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ενώ για τα εμβόλια τόνισε πως “η γνώση για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της covid-19 είναι μέσω των δελτίων Τύπου και πως “πρέπει να δούμε τα δεδομένα για να συγκρίνουμε και να κρίνουμε τα δεδομένα στις λεπτομέρειές τους”.

“Λίγα λίγα θα διοχετεύονται τα εμβόλια, δεν θα είναι τα εμβόλια της ίδιας εταιρείας, δεν θα διαλέγουμε”, είπε, τονίζοντας ότι το εμβόλιο για να φτάσει σε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας θα πάρει ένα διάστημα, “οπότε χρειάζονται τα μέτρα προστασίας”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα