Πάτρα: Στην τελική ευθεία οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών – Η επόμενη κίνηση του Μάνου Δασκαλάκη

Πάτρα: Στην τελική ευθεία οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών – Η επόμενη κίνηση του Μάνου Δασκαλάκη
Η Ρούλα Πισπιρίγκου με την 9χρονη Τζωρτζίνα INTIME NEWS

Ολοκληρώνονται οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών που ασχολήθηκαν με την περίπτωση της 9χρονης Τζωρτζίνας. Τα στοιχεία που προκύπτουν για τη χορήγηση κεταμίνης.

Λίγο πριν την ολοκλήρωσή τους βρίσκονται πλέον οι καταθέσεις του ιατρικού κι νοσηλευτικού προσωπικού που καταπιάστηκαν με την περίπτωση της 9χρονης Τζωρτζίνας, τόσο στην Πάτρα όσο και στην Αθήνα.

Ήδη από τις αρχές της εβδομάδας πέντε γιατροί από το πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο έχουν περάσει το ανακριτικό κατώφλι της Χριστίνας Σαλάππα που χειρίζεται την υπόθεση Πισπιρίγκου, ενώ η διαδικασία αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα με τη λήψη καταθέσεων τεσσάρων συναδέλφων τους από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ίδιου νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το μέχρι τώρα περιεχόμενο των καταθέσεων, προκύπτει ότι πράγματι στην πορεία της νοσηλείας της μικρής Τζωρτζίνας υπήρξε χορήγηση της ουσίας κεταμίνης σε τουλάχιστον ένα περιστατικό, ωστόσο φαίνεται πως η ποσότητα ήταν τέτοια που δε θα μπορούσε να προκαλέσει στο κορίτσι τετραπληγία. Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθούν και οι υπόλοιποι μάρτυρες, υποστηρίζοντας πως η επιτρεπτή δοσολογία είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με αυτή που εντοπίστηκε στο αίμα της 9χρονης.

Την ίδια ώρα, αναμένεται η επόμενη κίνηση του Μάνου Δασκαλάκη ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- προτίθεται να προσέλθει ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας προκειμένου να προτείνει την εξέταση ενός μάρτυρα. Πρόκειται για την παιδοψυχολόγο η οποία παρακολουθούσε την 9χρονη Τζωρτζίνα μετά το θάνατο της αδελφής της, Μαλένας. Η γιατρός που φαίνεται να μην έχει κληθεί μέχρι σήμερα από τις αρχές, θα είναι σε θέση να δώσει μια πιο ακριβή και επιστημονική προσέγγισε της ψυχικής κατάστασης του παιδιού, ύστερα από το χαμό των αδελφών της.

Τέλος, ακόμη η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσω των συνηγόρων της δεν έχει καταθέσει κανένα από τα αιτήματα που υποστηρίζει ότι θα υποβάλει, ούτε αναφορικά με την αποφυλάκισης της, ούτε ως προς την ανάλυση της κεταμίνης προκειμένου να εντοπιστεί η προέλευσης της.

Ενδεχομένως αυτό να οφείλεται και στις τελευταίες εξελίξεις που θέλουν να έχει ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική έκθεση γύρω από τη χορήγηση της κεταμίνης στην Τζωρτζίνα. Σύμφωνα με το Mega, οι ιατροδικαστές συνδέουν τη χορήγηση της ουσίας με τις βλάβες που προέκυψαν στο ήπαρ της 9χρονης, λόγω της ανακοπής που υπέστη. Αυτό έχει δύο συνέπειες: από τη μία όπως αναφέρθηκε, να πρέπει να ερευνηθούν εκ νέου τα αποτελέσματα της σωρού της Μαλένας, για την οποία είχε διαγνωστεί μεγαλύτερη βλάβη πάλι στο συκώτι. Από την άλλη καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης Ρούλα Πισπιρίγκου ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε στο στάδιο της ανάνηψης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version