Περιφέρεια Αττικής – ΙΣΑ συγκροτούν Συλλογικό Όργανο για την οριζόντια εφαρμογή των μέτρων πρόληψης

Περιφέρεια Αττικής – ΙΣΑ συγκροτούν Συλλογικό Όργανο για την οριζόντια εφαρμογή των μέτρων πρόληψης
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ και περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης Eurokinissi

Ο Γ. Πατούλης τόνισε ότι στόχος είναι η θεσμοθέτηση ενός ισχυρού, πολυπαραταξιακού συλλογικού οργάνου προς όφελος των πολιτών.

Η συγκρότηση κοινής Επιτροπής εκπροσώπων της Περιφέρειας και των Ιατρικών Συλλόγων της Αττικής, που θα συνενώσει τις δυνάμεις του επιστημονικού κόσμο και της τοπικής αυτοδιοίκηση προς όφελος της δημόσιας υγείας και της κοινωνίας των πολιτών, αποφασίσθηκε σε χθεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, με τη συμμετοχή των εκλεκτόρων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Γ.Πατούλης τόνισε ότι στόχος είναι η θεσμοθέτηση ενός ισχυρού, πολυπαραταξιακού συλλογικού οργάνου που θα εξάγει τη κοινή συνισταμένη των επιστημονικών δεδομένων και των αυτοδιοίκητων λύσεων προς όφελος των πολιτών πέρα από πολιτικές και κομματικές αφετηρίες και κάλεσε τους εκπροσώπους των Συλλογικών οργάνων των γιατρών να συσπειρωθούν και να συνεργαστούν με την τοπική αυτοδιοίκηση για να ενισχύσουν τη φωνή του ιατρικού κόσμου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μέλη του Δ.Σ του ΙΣΑ, ο πρόεδρος Ν. Πλατανησιώτης και μέλη του Δ.Σ του ΙΣΠ, ο γενικός γραμματέας Γ. Ελευθερίου και μέλη του Δ.Σ. του ΠΙΣ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Μ. Παγώνη, η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Α. Ρέτζιου καθώς και περισσότεροι από 50 εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου όλων των παρατάξεων.

«Το δίκτυο των Περιφερειών με τους Δήμους δημιουργεί ένα ισχυρό πλαίσιο για την οριζόντια εφαρμογή πολιτικών πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου που θα καταστήσει την κοινότητα ισχυρή απέναντι στην πανδημία και σε κάθε άλλη υγειονομική απειλή. Η χάραξη αυτών των πολιτικών μπορεί να γίνει αποδοτικά μόνο μέσα από τη συνεργασία με τον επιστημονικό κόσμο», επισήμανε ο κ. Πατούλης και τόνισε ότι το συλλογικό αυτό όργανο θα αποτελέσει πρότυπο για όλες τις Περιφέρειας της χώρας κάτι για το οποίο θα εργαστεί στο πλαίσιο του ρόλου του ως Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, προκειμένου να ενισχυθεί η πολιτεία στη χάραξη της στρατηγικής της. Η Επιτροπή θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Στη συζητήθηκε επίσης το Σχέδιο Δράσης για την πορεία της επιδημίας στην Αττική και τη στήριξη του υγειονομικού κόσμου και διατυπώθηκαν τα εξής αιτήματα:

1. αύξηση της χρηματοδότησης για το ΕΣΥ.

2. προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού στις δομές υγείας

3. αύξηση των κλινών ΜΕΘ με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.

4. στήριξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και συγκρότηση ενός ισχυρού συστήματος ΠΦΥ με την αξιοποίηση του ιατρικού δυναμικού.

5. διασφάλιση αξιοπρεπών οικονομικών και επαγγελματικών συνθηκών για τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ.

6. ένταξη των υγειονομικών στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

7. διασφάλιση επαρκών μέσων προστασίας για τους υγειονομικούς σε όλες τις δομές υγείας.

8. ενίσχυση των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών που αγωνίζονται να επιβιώσουν.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα