Πότε “πετάμε” τις μάσκες: Έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών

Πότε “πετάμε” τις μάσκες: Έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών
Κόσμος με μάσκες περπατά στην Αθήνα Eurokinissi

H απόφαση για την κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους φαίνεται να είναι θέμα ημερών. Το ζήτημα αναμένεται να τεθεί στη σημερινή συνεδρίαση των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Το ζήτημα αναμένεται να είναι το βασικό θέμα στη σημερινή συνεδρίαση των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση για την κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους είναι θέμα ημερών, ενώ η ακριβής ημερομηνία πιθανότατα θα οριστεί ακόμα και πριν το Σαββατοκύριακο.

Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να υπάρξει σύσταση για χρήση μάσκας σε πολυσύχναστα σημεία, ενώ υποχρεωτική θα συνεχίσει να είναι η χρήση μάσκας σε θεάματα, όπως θέατρα και συναυλίες, στα μέσα μεταφοράς και σε εμπορικά καταστήματα.

Στις αποφάσεις για την άρση της υποχρεωτικότητας στη χρήση των μασκών στους εξωτερικούς χώρους αναφέρθηκε την Τρίτη και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Για τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους όλοι ελπίζουμε ότι είμαστε κοντά σε αυτό. Σε κάθε περίπτωση είναι μια απόφαση που πρέπει να λάβουν οι ειδικοί» είπε συγκεκριμένα.

Σε ό,τι αφορά στη συζήτηση περί παροχής διευκολύνσεων προς τους πλήρως εμβολιασμένους, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε πως οι πρώτες διευκολύνσεις έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ, επικαλούμενη τη μη υποχρέωση χρήσης μάσκας στα γυμναστήρια για τους πλήρως εμβολιασμένους, καθώς και στους όρους επανεκκίνησης των πανηγυριών, που σχετίζονται με το επίπεδο εμβολιασμού κάθε περιοχής και κατέληξε τονίζοντας ότι «η συζήτηση έχει ήδη ανοίξει και θα ανοίγει περισσότερο καθ’ όσον θα προχωρά ο εμβολιασμός. Όταν θα υπάρξουν νεότερα επ’ αυτού, θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα