Πρόταση να απορριφθεί ξανά η αποφυλάκιση Σταμάτη

Πρόταση να απορριφθεί ξανά η αποφυλάκιση Σταμάτη
ΔΙΚΗ ΑΚΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ (EUROKINISSI) Ευρωκίνηση

Την απόρριψη της αίτησης της Βίκυς Σταμάτη για να αποφυλακιστεί εισηγήθηκε ο εισαγγελέας στο δικαστήριο. Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό,  "η απόδραση είναι προσχεδιασμένη", ενώ "η κράτησή της δεν οδηγεί σε ανυπέρβλητη βλάβη"

Προσχεδιασμένη απόδραση “είδε” ο εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη Βίκυ Σταμάτη, απορρίπτοντας έτσι την αίτησή της να ανασταλεί η ποινή της και να αποφυλακιστεί.

Για έκτη φορά, η σύζυγος Τσοχατζόπουλου άκουσε έναν εισαγγελικό λειτουργό να εισηγείται την κράτησή της. Όπως αναφέρθηκε, η αιτούσα υποστήριξε ότι η απόδρασή της  οφείλεται στη μεγάλη αγάπη της, για το παιδί της. “Είναι όμως έτσι τα πράγματα;” διερωτήθηκε ο εισαγγελέας.

Κατά τον εισαγγελέα, σκοπός της ήταν η φυγή: “Η αιτούσα δεν ολοκλήρωσε το στόχο της, να πάει να συναντήσει το παιδί της, επικαλούμενη ότι θα επιβάρυνε το ψυχικό του κόσμου.. Αυτή η σκέψη αποτροπής γιατί δεν έγινε νωρίτερα, πριν την έξοδό της από το Δρομοκαΐτειο; Δεν ήταν αυτή η αιτία της απόδρασης. Ήταν προσχεδιασμένη, όχι σκέψη της στιγμής”.

Αναφερόμενος στη Βίκυ Σταμάτη, ο εισαγγελέας τόνισε πως δεν δίνει την εικόνα μιας ψυχικά διαταραγμένης γυναίκας. “Πέραν των αντιδράσεων για την παρατεταμένη κράτηση, δεν προκύπτει ψυχική διαταραχή με ανεπανόρθωτη βλάβη, αν δεν δοθεί η αναστολή της ποινής. Ο μάρτυρας ψυχίατρος δεν απάντησε στην ερώτηση αν είναι αναπότρεπτη η κατάστασή της” είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως “η αγανάκτηση δεν αποτελεί αυτό καθαυτό σε διαταραχή ψυχιατρικού επιπέδου”.

Αναφορικά με την κατάσταση του παιδιού της, ο εισαγγελέας είπε: “Η συντήρηση και η φροντίδα από τα συγγενικά πρόσωπα δεν μπορούν να οδηγήσουν στην άποψη ότι υπάρχει ανεπανόρθωτη βλάβη”. Την τελική απόφαση θα λάβει το δικαστήριο στις επόμενες συνεδριάσεις του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version