Σημαντική δωρεά από το αποτεφρωτήριο Ριτσώνας προς τα Παιδικά Χωριά SOS

Σημαντική δωρεά από το αποτεφρωτήριο Ριτσώνας προς τα Παιδικά Χωριά SOS

Η Ελληνική Κοινωνία Αποτέφρωσης παραχώρησε σημαντική μερίδα των μετοχών που διαθέτει στο πρώτο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας.

Σε μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό αλλά και ουσιαστικό αντίκτυπο προχώρησε η Ελληνική Κοινωνία Αποτέφρωσης προς τα Παιδικά Χωριά SOS με την παραχώρηση σημαντικής μερίδας των μετοχών που διαθέτει στο πρώτο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας. Η δωρεά ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης κ. Αντώνη Αλακιώτη ο οποίος δήλωσε ότι με την κίνηση αυτή«Ο θάνατος γίνεται πηγή ζωής για τα παιδιά».

Ο κ. Αλακιώτης, ο οποίος για πολλά χρόνια συνέβαλε στην ολοκλήρωση του νομοθετικού έργου και στην κατασκευή του πρώτου κέντρου αποτέφρωσης νεκρών στη Ριτσώνα δήλωσε: «Η Ελληνική Κοινωνία Αποτέφρωσης εδώ και 23 χρόνια προσπαθεί να βοηθήσει συγγενείς εκλιπόντων να εκπληρώσουν την τελευταία επιθυμία του αγαπημένου τους προσώπου που είναι η αποτέφρωση της σορού τους. Μετά από τόσα χρόνια προσπαθειών, ξεκίνησε πριν ένα χρόνο να λειτουργεί το Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας και έτσι λύθηκε ένα σημαντικό πρόβλημα, καθώς δεν είναι πια απαραίτητο η αποτέφρωση να γίνεται στο εξωτερικό. Τώρα, έφτασε η ώρα η Ελληνική Κοινωνία Αποτέφρωσης να ασχοληθεί και με τη ζωή. Με μεγάλη χαρά και με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης αποφάσισε να δωρίσει στα Παιδικά Χωριά SOS ένα μέρος των μετοχών της στο Αποτεφρωτήριο.

Η Ελληνική Κοινωνία Αποτέφρωσης συμμερίζεται απόλυτα τη βασική αρχή των Παιδικών Χωριών SOS: «Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να ανήκει σε μία οικογένεια και να μεγαλώνει με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια».  Η Οικογένεια SOS είναι μέρος της ευρύτερης κοινωνίας και πρέπει ο καθένας μας να συμβάλλει στο μέλλον των παιδιών. Η Ελληνική Κοινωνία Αποτέφρωσης πιστεύει ότι πρέπει έμπρακτα να αποδεικνύεις το ενδιαφέρον σου για τον συνάνθρωπο και ειδικά για το πιο ευάλωτο μέρος της κοινωνίας μας που είναι τα παιδιά χωρίς κατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον. Και γι’ αυτό προχώρησε σε αυτή την κίνηση της δωρεάς, προκειμένου να έχουν τα Παιδικά Χωριά SOS απαραίτητους οικονομικούς πόρους για να βοηθούν παιδιά σε ανάγκη».

 

Ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS κ. Γιώργος Πρωτόπαπας, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο ομόφωνα αποδέχθηκε τη συγκεκριμένη προσφορά, δήλωσε: «Η σημαντική απόφαση της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης να δωρίσει ένα ποσοστό των μετοχών της προς τα Παιδικά Χωριά SOS δίνει μία άλλη διάσταση στην έννοια της προσφοράς καθώς αυτή συνδέεται μεν με την απώλεια αλλά συγχρόνως συνδέοντας τον θάνατο με τη ζωή δημιουργεί μία συνεχή προοπτική σταθερών εσόδων για τα παιδιά σε ανάγκη. Η ανάπτυξη της ευεργεσίας και φιλανθρωπίας στη χώρα μας σε πολιτιστικό, πνευματικό και προνοιακό επίπεδο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κληροδοσία από επιφανείς ευεργέτες μας ή με δωρεές που γίνονται σε μνήμη. Η συγκεκριμένη όμως προσφορά έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της διαχρονικότητας και, βέβαια, αποτυπώνει με έναν διαφορετικό τρόπο το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης των μελών της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης».

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα