Στεφανής: Εντός της εβδομάδας έτοιμη η κινητή μονάδα στο 424 ΓΣΝΕ

Στεφανής: Εντός της εβδομάδας έτοιμη η κινητή μονάδα στο 424 ΓΣΝΕ
Στήνεται κινητή μονάδα στο 424 ΓΣΝΕ Eurokinissi

Εντός των ημερών αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες για το κινητό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη. Τι δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας κατά την επίσκεψή του.

Επίσκεψη πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας (23/11) ο υφυπουργός Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών που αφορούν τη δημιουργία κινητής υγειονομικής μονάδας εκτάκτων αναγκών στον προαύλιο χώρο.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, ο κ. Στεφανής, ο οποίος επιθεώρησε τις εργασίες, ανέφερε ότι η κινητή μονάδα θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει εντός της εβδομάδας και θα δεχθεί ασθενείς με κορονοϊό μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Σημειώνεται ότι η κινητή μονάδα θα διαθέτει 50 κλίνες, δύο Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ένα ακτινολογικό εργαστήριο και όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Άμυνας απομένουν να ολοκληρωθούν μόνο οι ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εργασίες.

Στήνεται κινητή μονάδα στο 424 ΓΣΝΕ Eurokinissi

«Το κινητό νοσοκομείο δημιουργείται για κάποια πολύ δύσκολη κατάσταση και στο πλαίσιο του σχεδιασμού που πάντα οι ένοπλες δυνάμεις έχουνε, εξετάζοντας και προγραμματίζοντας την επόμενη ημέρα, αυτό κάνουμε εδώ και σε κάθε έργο που αναλαμβάνουμε και πάντα σε συντονισμό με το υπουργείο Υγείας», τόνισε ο κ. Στεφανής.

«Από τη αρχή του 2020 οι ένοπλες δυνάμεις αντιμετωπίσανε πολλαπλές κρίσεις και μέχρι τώρα τις έχουνε φέρει όλες σε πέρας. Στην αρχή η κρίση στον Έβρο, στη συνέχεια η κρίση στη θάλασσα, ενδιάμεσα και μετά η υγειονομική κρίση. Από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης, οι ένοπλες δυνάμεις, σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας προχωρούν στον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας», είπε ο υφυπουργός Άμυνας, κάνοντας γνωστό ότι στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα υπηρεσιών Υγείας, τον Διοικητή του ΕΚΑΒ και με τους διοικητές 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

«Οι ένοπλες δυνάμεις σχεδιάζουμε πάντα για την επόμενη ημέρα, σχεδιάζουν με βάση το χειρότερο δυνατόν να συμβεί, έτσι λοιπόν, στο πλαίσιο του σχεδιασμού αναπτύξαμε στο 424 την κινητή υγειονομική μονάδα ειδικών αποστολών (ΚΥΜΕΑ). Αυτό γίνεται για να υπάρχει για να υπάρχει πρόβλεψη για το μέλλον. Υπάρχει αισιοδοξία ότι πολύ γρήγορα η Θεσσαλονίκη θα ανακάμψει και πολύ γρήγορα θα δούμε φως σε αυτή την σκληρή κατάσταση. Ανεξάρτητα όμως από αυτό εμείς οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη ημέρα», τόνισε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται παντού, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι στα σύνορα βρίσκονται 136 στελέχη, προκειμένου να συνδράμουν το υπουργείο Υγείας, για να καλύψουν όλες τις εισαγωγές, στρατιωτικοί γιατροί βοηθούν την κοινωνία στα ακριτικά νησιά, ενώ σε όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία έχουν διατεθεί κλίνες και ΜΕΘ για περιστατικά Covid-19.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα