Θεσσαλονίκη: Δωρεάν τεστ Παπανικολάου από 17 έως 19 Μαΐου στην κοινότητα Ευόσμου

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν τεστ Παπανικολάου από 17 έως 19 Μαΐου στην κοινότητα Ευόσμου
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Στόχος της δράσης είναι να μεταφέρουν σε όλες τις γυναίκες το μήνυμα για την αξία της πρόληψης, ειδικά σε αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο.

Τριήμερο δωρεάν ελέγχου με τεστ Παπανικολάου διοργανώνει η κοινότητα Ευόσμου, από τις 17 έως τις 19 Μαΐου, για όλες τις γυναίκες του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, επιδιώκοντας να μεταφέρει το μήνυμα της αναγκαιότητας της πρόληψης ειδικά σε αυτήν την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, που η πανδημία του κορονοϊού έχει περιορίσει τη δυνατότητα του προσυμπτωματικού ελέγχου.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 15.30 – 20.30 στις εγκαταστάσεις του Α΄ ΚΑΠΗ Ευόσμου (οδός Αγίου Αθανασίου 34) και οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να προγραμματίσουν άμεσα το ραντεβού τους στα τηλέφωνα: Δευτέρα έως Πέμπτη (κατά τις ώρες 9.00 – 12.00): 2310 757377 και Παρασκευή (κατά τις ώρες 17.30 -20.30) : 6984722497. Σημειώνεται πως για την εξέταση είναι απαραίτητη η γνωστοποίηση του ΑΜΚΑ.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευόσμου, Παναγιώτης Φωτιάδης, σημειώνει, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η πανδημία επηρέασε αρνητικά τις διαγνωστικές προληπτικές εξετάσεις, γεγονός που συνιστά τεράστιο πλήγμα στην προσπάθεια για την αποτελεσματική αντιμετώπιση σοβαρών νοσημάτων, όπως ο καρκίνος.

«Με την τριήμερη δράση τεστ ΠΑΠ στέλνουμε ένα μήνυμα ότι η πρόληψη δεν σταματά αλλά συνεχίζεται, και καλούμε όλες τις γυναίκες του δήμου μας να δώσουν το “παρών” τους, ενισχύοντας τη σημασία και τη δύναμη του προληπτικού ελέγχου στη διαφύλαξη του μεγαλύτερου αγαθού, της υγείας μας», αναφέρει ο κ. Φωτιάδης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα