Θεσσαλονίκη: Μάνα και γιος εκβίαζαν και εξέδιδαν μια 22χρονη

Διαβάζεται σε 3'
Κακοποίηση
Κακοποίηση ISTOCK

Μετά την καταγγελία της 22χρονης ότι μάνα και γιος την εξέδιδαν, σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.

Στιγμές φρίκης στα χέρια μιας 46χρονης και του 27χρονου γιού της φέρεται να έζησε μια 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η γυναίκα στις Αρχές, μάνα και γιος τη χτυπούσαν, την απειλούσαν πως θα τη σκοτώσουν και ότι θα κάνουν κακό σε συγγενικά της πρόσωπα, και την εξέδιδαν για έναν ολόκληρο χρόνο επ’ αμοιβή σε πελάτες στην οδό Γιαννιτσών, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση, η 22χρονη έπεσε στα “δίχτυα” της 46χρονης με το πρόσχημα πως θα της έβρισκε δουλειά σε κατάστημα εστίασης στην Ελλάδα. Όταν όμως εκείνη ήρθε στην χώρα, άρχισε ο εφιάλτης αφού μάνα και γιος την εξέδιδαν έναντι χρηματικής αμοιβής και μάλιστα κρατούσαν εκείνοι όλα τα χρήματα.

Σε βάρος της 46χρονης και του 27χρονυ γιου της σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος  δύο  αλλοδαπών ηλικίας 46 και 27 ετών (μητέρα και γιος) για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.

Προηγήθηκε καταγγελία 22χρονης αλλοδαπής, σύμφωνα με την οποία οι παραπάνω, χρησιμοποιώντας απειλές για χρήσης βίας και απειλές κατά της ζωής της ιδίας και συγγενικών της προσώπων, κατά το χρονικό διάστημα από 17-01-2023 έως 22-02-2024, εκμεταλλεύονταν την επ’ αμοιβή έκδοσή της σε πελάτες στην περιοχή οδού Γιαννιτσών Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η 46χρονη, προσέγγισε την 22χρονη όσο ήταν στη Βουλγαρία και μέσω απατηλής προσφοράς για εργασία σε κατάστημα εστίασης στην Θεσσαλονίκη, κατάφερε να την πείσει να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Κατά την άφιξή της, τόσο η 46χρονη, όσο και ο γιος της της γνώρισαν ότι όφειλε να συνευρίσκεται ερωτικά με πελάτες έναντι χρηματικής αμοιβής, την οποία παρακρατούσαν εκβιαστικά, χωρίς η 22χρονη να λαμβάνει μέρος εξ αυτών.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της διενεργούμενης έρευνας διαπιστώθηκε ότι, η 46χρονη προκειμένου να εισέρχεται στην ελληνική επικράτεια, παρά το διοικητικό μέτρο απαγόρευσης εισόδου που εκκρεμεί σε βάρος της, σύναψε γάμο με υπήκοο Βουλγαρίας και άλλαξε σύμφωνα με την εκεί νομοθεσία το επίθετό της.

Η προαναφερόμενη εντοπίστηκε από αστυνομικούς της επιληφθείσας Υπηρεσίας στην οδό Γιαννιτσών, η οποία, αφού απολογήθηκε για τις σε βάρος της αποδιδόμενες πράξεις, οδηγήθηκε στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, για τις περαιτέρω ενέργειες.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα