Θυμήθηκαν το 112: Μήνυμα για όσους επιστρέφουν από τις διακοπές

Θυμήθηκαν το 112: Μήνυμα για όσους επιστρέφουν από τις διακοπές
Στιγμιότυπο από το λιμάνι του Πειραιά AP

Η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας απέστειλε μήνυμα στους πολίτες, με σκοπό την προστασία τους από τον κορονοϊό κατά την επιστροφή τους από τις διακοπές, μέσω του 112. Δεν είχε χρησιμοποιηθεί όταν έφευγαν και δεν χρησιμοποιήθηκε στην Εύβοια.

Η γ.γ. Πολιτικής Προστασίας απέστειλε μήνυμα στους πολίτες μέσω της Υπηρεσίας Επικοινωνιών Εκτάκτου Ανάγκης 112, στο οποίο τους προτρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιστροφή τους από τις καλοκαιρινές διακοπές, λόγω της έξαρσης κορονοϊού.

Το μήνυμα, που εστάλη στις 13:30 το μεσημέρι της Δευτέρας (17/08), είναι μεταφρασμένο και στα αγγλικά.

“Κατά την επιστροφή σας από τις διακοπές δείξτε ιδιαίτερη προσοχή. Ο κίνδυνος διασποράς COVID-19 είναι αυξημένος. Μην έρχεστε σε επαφή με ευάλωτες ομάδες και ακολουθείτε τα μέτρα προστασίας”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα καλώς στέλνεται, ωστόσο κακώς δεν είχε ακολοθηθεί η τακτική των προειδοποιήσεων και όταν οι εκδρομείς έφευγαν για τα νησιά, με τα γνωστά αποτελέσματα στην εξάπλωση του κορονοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 112 δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε στις πλημμύρες της Εύβοιας, που κόστισαν τη ζωή σε 8 ανθρώπους, με την αιτιολογία ότι “η χρήση του θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκατόμβη νεκρών”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα