Τραγωδία στα Τέμπη: Μετακινήθηκε και το τρίτο βαγόνι – Έρευνες για σορούς

Τραγωδία στα Τέμπη: Μετακινήθηκε και το τρίτο βαγόνι – Έρευνες για σορούς
Σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη eurokinissi

Για σορούς επιπλέον θυμάτων ψάχνουν τα σωστικά συνεργεία μετά και την απομάκρυνση του τρίτου βαγονιού της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα, οι προσπάθειες των συνεργείων της Πυροσβεστικής με βαριά μηχανήματα, για τον διαχωρισμό των βαγονιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Παράλληλα, τα σωστικά συνεργεία αναζητούν, στα σημεία που μπορούν να έχουν πρόσβαση, τις σορούς πιθανών επιπλέον θυμάτων.

Ήδη το τρίτο βαγόνι, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, έχει απομακρυνθεί από το χώρο και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι έρευνες των σωστικών συνεργείων στο χώρο όπου ήταν τα υπόλοιπα καταπλακωμένα τμήματα τον άλλων βαγονιών. Παράλληλα, θα εξεταστούν εξονυχιστικά και τα βαγόνια 4 και 5 σε σημεία που ήταν αδύνατον πριν ο έλεγχος.

Το βράδυ της Πέμπτης (02/03) τα συνεργεία διάσωσης υπό βροχή, ερεύνησαν σημεία του βαγονιού που ήταν προσπελάσιμα μετά την διάνοιξη πρόσβασης από τα ειδικά μηχανικά “ψαλίδια” που χρησιμοποιούνται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σκαπτικά μηχανήματα δούλεψαν για να σταθεροποιήσουν το έδαφος, ώστε να μπορέσουν να πατήσουν τα βαριά γερανοφόρα οχήματα που θα πραγματοποιήσουν την ανύψωση του τρίτου βαγονιού.

Ταυτοποιήθηκαν 52 θύματα

Η επώδυνη και ψυχοφθόρα διαδικασία της ταυτοποίησης των θυμάτων από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη συνεχίζεται και οι προσπάθειες των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων είναι αδιάκοπες.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμο Β’ Κωνσταντία Δημογλίδου, οι σοροί που έχουν ταυτοποιηθεί είναι 52.

Η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών με τη μέθοδο DNA διεξάγεται από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από τον Επικεφαλής της ομάδας αναγνώρισης της ΕΛΑΣ και τους ειδικούς ψυχολόγους της Αστυνομίας έχουν ενημερωθεί ήδη 14 οικογένειες.

Στα εργαστήρια η διαδικασία ταυτοποίησης διεξάγεται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και έχει διακοπεί οποιαδήποτε άλλη εργασία προκειμένου να διεκπεραιωθεί όλη η διαδικασία της ταυτοποίησης το ταχύτερο δυνατόν.

Επιπλέον η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ ανέφερε πως έχουν συγκεντρωθεί κάποια προσωπικά αντικείμενα των επιβατών που βρέθηκαν στο σημείο. Για την παραλαβή τους οι επιβάτες και οι συγγενείς των θυμάτων μπορούν να επισκέπτονται το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών και να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2495093510 – 14.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα