Βατόπουλος: Επανεξετάζεται το όριο των 9 ατόμων στα ρεβεγιόν

Βατόπουλος: Επανεξετάζεται το όριο των 9 ατόμων στα ρεβεγιόν
Ο καθηγητής Μικροβιολόγος Αλκιβιάδης Βατόπουλος

"Η κατάσταση είναι απρόβλεπτη", είπε ο καθηγητής μικροβιολογίας τονίζοντας οτι "αν τα πράγματα χειροτερεύσουν, το όριο των 9 ατόμων στα γιορτινά τραπέζια μπορεί να αναιρεθεί".

Το ενδεχόμενο μείωσης του ορίου ατόμων που θα μπορούν να γιορτάζουν μαζί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά άφησε ανοιχτό ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλιβιάδης Βατόπουλος.

Όπως είπε στον ΣΚΑΙ, “το όριο των 9 ατόμων στα τραπέζια των εορτών μπορεί να αναιρεθεί αν τα πράγματα χειροτερεύσουν” και τόνισε οτι “η κατάσταση είναι απρόβλεπτη”.

Ο καθηγητής είπε επίσης οτι εξετάζεται η επιβολή lockdown, τύπου Μαρτίου, σε ορισμένες περιοχές της Δυτικής Αττικής (Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Μάνδρα) και της Βόρειας Ελλάδας (Κοζάνη), μετά την εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων.

“Στον Ασπρόπυργο και στη Δυτική Αττική βρίσκονται μεγάλες βιομηχανίες που είναι εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθούν τα μέτρα. Σε αυτές λοιπόν τις περιοχές υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί καθολικό lockdown, όπως τον Μάρτιο, ώστε να ελαττωθεί η κινητικότητα και να μην εξαπλωθεί ο κορονοιός. Αυτό εφαρμόζεται και στη Βρετανία σε ορισμένες περιοχές”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την κατάσταση στη Δυτική Αττική,  ο κ. Βατόπουλος είπε χθες συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση από τους επιστήμονες. “Αναγκαστικά τρέχουμε λίγο πίσω από τα γεγονότα, διότι εκ των υστέρων καταλαβαίνεις ότι ίσως έπρεπε να είχες πάρει νωρίτερα μέτρα”, πρόσθεσε.

Σε ο,τι αφορά τα εμβόλια ο καθηγητής τόνισε οτι “πρέπει να δούμε πώς θα λειτουργήσουν, καθώς δεν ξέρουμε πόσο διαρκεί η ανοσία μετά τον εμβολιασμό”.

Τι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα