Συνεχίζεται το ράλι τιμών στην ενέργεια – Πώς διαμορφώνονται οι τιμές

Συνεχίζεται το ράλι τιμών στην ενέργεια – Πώς διαμορφώνονται οι τιμές
istock

Σημαντικές αυξήσεις καταγράφονται και σήμερα στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας. Τι ισχύει για φυσικό αέριο και καύσιμα.

Αυξημένη στα 349,8 ευρώ ανά μεγαβατώρα είναι η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας για την αυριανή ημέρα στην προημερήσια αγορά του Χρηματιστηρίου Ενέργειας (6 % πάνω σε σχέση με την σημερινή).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου, η συμμετοχή των λιγνιτικών μονάδων στην κάλυψη της ζήτησης παραμένει και για την αυριανή ημέρα σε σχετικά υψηλά επίπεδα (13,9%).

Φυσικό αέριο και ανανεώσιμες πηγές αναμένεται να καλύψουν αύριο το 35,6 και 33,9 % της ζήτησης αντίστοιχα ενώ οι εισαγωγές φθάνουν στο 8,2 %.

Σημαντικά μειωμένη είναι σήμερα η τιμή του φυσικού αερίου στο ολλανδικό Χρηματιστήριο. Διαμορφώνεται αυτήν την ώρα στα 168 ευρώ ανά μεγαβατώρα, μειωμένη κατά 21,5 % σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Παράλληλα, σε διαρκή άνοδο βρίσκεται το τελευταίο τρίμηνο η τιμή με την οποία αγοράζουν καύσιμα και ειδικά βενζίνη, οι καταναλωτές.

Από 1,75 ευρώ το λίτρο που ήταν στη χώρα μας η επίσημη μέση τιμή που δίνει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στην αρχή Δεκεμβρίου, τώρα η μέση τιμή βρίσκεται στα επίπεδα των 2 ευρώ ανά λίτρο.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν περιοχές της χώρας που πληρώνουν τη βενζίνη πολύ ακριβότερα, ακόμα και στα επίπεδα των 2,35 ευρώ ανά λίτρο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα