Ανησυχητική έρευνα για τον κορονοϊό: Τα αντισώματα διαρκούν μόνο για ένα μήνα

Ανησυχητική έρευνα για τον κορονοϊό: Τα αντισώματα διαρκούν μόνο για ένα μήνα
Στιγμιότυπο από ιατρικό εργαστήριο στο Μπαλί AP

Τα ευρήματα νέας μελέτης για τον κορονοϊό διεγείρουν ανησυχίες αφού μέχρι στιγμής υπήρχε η εντύπωση πως όποιος νοσήσει, μετά την ανάρρωση θα αποκτούσε ανοσία για μήνες.

Ανησυχία προκαλούν τα αποτελέσματα νέας κινεζικής μελέτης για τον κορονοϊό, σύμφωνα με την οποία τα αντισώματα φαίνεται να εξασθενίζουν σε λιγότερο από ένα μήνα αφότου ο ασθενής βγει από το νοσοκομείο.

Ερευνητές που εξέτασαν ασθενείς που νόσησαν βαριά από τη νόσο Covid-19 συμπέραναν ότι ένα μήνα μετά την ανάρρωσή τους δεν είχαν αντισώματα για τον ιό στον οργανισμό τους.

Συγκεκριμένα όπως προκύπτει από την έρευνα οι ουσίες στο αίμα που αναπτύσσουν την ανοσία έναντι του ιού απομακρύνονται απότομα με την ανάρρωση του ασθενή.

Οι επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ναντζίνγκ στην Κίνα παρακολούθησαν 19 ασθενείς με ήπια συμπτώματα και επτά ασθενείς με βαριά συμπτώματα επί ένα μήνα και τρεις εβδομάδες για να προσδιορίσουν την εξέλιξη της απόκρισης των αντισωμάτων τους.

Η μελέτη δείχνει ότι τρεις έως τέσσερις εβδομάδες μετά την έξοδο από το νοσοκομείο, η εξουδετερωτική δραστηριότητα των αντισωμάτων από ασθενείς που ανέρρωσαν μειώθηκε σημαντικά.

Τα ευρήματα διεγείρουν ανησυχίες αφού μέχρι στιγμής υπήρχε η εντύπωση πως όποιος νοσήσει από τον ιό, μετά την ανάρρωση θα είχε ανοσία για μήνες.

Η είδηση αυτή έρχεται σε μία χρονική στιγμή που πάνω από 28 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού έχουν επιβεβαιωθεί διεθνώς, ενώ περισσότεροι από 907.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει έχοντας διαγνωστεί με τον ιό.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό PLOS Pathogens.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα