Moderna: Ετοιμάζει εμβόλιο 3 σε 1 – Ποιες ασθένειες θα καταπολεμά

Moderna: Ετοιμάζει εμβόλιο 3 σε 1 – Ποιες ασθένειες θα καταπολεμά
Εμβόλιο κατά του κορονοϊού. AP

Ένα ετήσιο αναμνηστικό εμβόλιο ετοιμάζει η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Moderna, προκειμένου να περιορίσει τους θανάτους από αναπνευστικές λοιμώξεις.

Ένα καινοτόμο “3 σε 1” εμβόλιο ετοιμάζει η αμερικανική εταιρεία Moderna, όπως επιβεβαίωσε με ανάρτησή της στο Twitter. Το συγκεκριμένο εμβόλιο αναμένεται να προσφέρει προστασία από τον κορονοϊό, τη γρίπη και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV) ενώ θα τροποποιείται διαρκώς για νέες μεταλλάξεις.

“Ένας πυλώνας της στρατηγικής προϊόντων της Moderna είναι η ανάπτυξη ενός ετήσιου αναμνηστικού εμβολίου, το οποίο η εταιρεία σχεδιάζει να προσαρμόζει συνεχώς. Η Εταιρεία πιστεύει ότι θα μπορούσε να είναι η πρώτη στην αγορά με ένα ενισχυτικό εμβόλιο COVID + Γρίπη + RSV”.

“Ακόμα και πριν από την πανδημία Covid-19, περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι πέθαιναν κάθε χρόνο λόγω αναπνευστικών λοιμώξεων […] Στόχος μας είναι να μειώσουμε αυτό το βάρος με ένα ετήσιο αναμνηστικό εμβόλιο” σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ.

Η φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε θετικά ενδιάμεσα δεδομένα από τη μελέτη της 1ης φάσης του υποψηφίου της εμβολίου mRNA-1010 για την εποχική γρίπη.

Πάρε μέρος στην έρευνα αναγνωστών του NEWS 24/7. Αφιέρωσε 3 λεπτά για να απαντήσεις γρήγορα και ανώνυμα! Ξεκίνα εδώ: Έρευνα News 24/7

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα