NASA: Πώς ακούγεται το να οδηγέις στην επιφάνεια του Άρη

NASA: Πώς ακούγεται το να οδηγέις στην επιφάνεια του Άρη

Το Rover Perseverance της NASA έστειλε ένα εκτενές αρχείο με τους ήχους μια ολόκληρης διαδρομής του πάνω στην επιιφάνεια του πλανήτη Άρη.

Το αρχείο ήχων που έλαβε η βάση της NASA στο ακρωτήρι Κανάβεραλ, μαρτυρούν την εικόνα ενός οχήματος που μάλλον χρειάζεται οδική βοήθεια και γερανό. Οι μεταλλικές ρόδες του Perseverance ακούγονται να κολλάνε στην επιφάνεια του δρόμου, να βρίσκουν εμπόδια, να φρενάρουν απότομα. Όμως οι δρόμο από τους οποίους έχουν περάσει, δεν θυμίζουν τίποτα γήινο. Το ηχητικό απόσπασμα που εξέδωσε σήμερα το εργαστήριο αεροναυπηγών της Πασαντίνα, είναι το πρώτο που περιγράφει ένα ολοκληρωμένο ρομποτικό διαστημικό όχημα καθώς διασχίζει την επιφάνεια του πλανήτη Άρη.

Πρόκειται για τους ήχους του Perseverance από τη διαδρομή που έκανε στις 18 Φεβρουαρίου προς το δέλτα ενός ποταμού, με στόχο την αναζήτηση αποδείξεων σε ορυκτά στοιχεία και βραχώδεις επιφάνειες, που να παραπέμπουν σε αρχαία ζωή. Το Rover έχει ενσωματωμένα δυο μικρόφωνα, το ένα για να καταγράφει τον ήχο της προσεδάφισης του και το άλλο για τους ήχους του αέρα και των πετρωμάτων.

Το αρχείο ήχων της οδήγησης περιλαμβάνει και ένα ξαφνικό θόρυβο που ακούγεται σαν σκρατσάρισμα, τον οποίο οι μηχανικοί της NASA μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να εξηγήσουν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα