Ελλάκτωρ: Αποχαίρετησε τον διαγωνισμό της Εγνατίας Οδού, κρίσιμη η σημερινή Γενική Συνέλευση

Ελλάκτωρ: Αποχαίρετησε τον διαγωνισμό της Εγνατίας Οδού, κρίσιμη η σημερινή Γενική Συνέλευση
Εγνατία οδός Eurokinissi

Η Έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ έχει προγραμματιστεί για σήμερα. Θα κριθεί αν θα γίνει αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 120,5 εκ. ευρώ.

Με το βλέμμα στη σημερινή κρίσιμη έκτακτη γενική συνέλευση στον όμιλο Ελλάκτωρ, σχολιάζεται το οριστικό τέλος για τη συμμετοχή της ΑΚΤΩΡ στο διαγωνισμό της Εγνατίας Οδού. Όπως σημειώνουν πηγές από τον όμιλο, η απόφαση για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 8 Μαΐου. Σημειώνουν δε πως ενώ ετοιμάστηκε σε χρόνο ρεκόρ η προσφορά, τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να μην δοθεί παράταση.

Ουσιαστικά, η εταιρεία τίθεται εκτός διαγωνισμού καθώς όταν θα εκδικαστεί η απόφαση θα έχουν ανοίξει οι προσφορές, άρα θα έχει χαθεί ο χρόνος για την όποια αντίδραση και συμμετοχή. “Είναι δώρο άδωρο” σημειώνουν σκωπτικά.

Σημειώνουν επίσης πως όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση, βρέθηκε με μία κοινοπραξία χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μετά το τέλος της δυνατότητας του διαγωνισμού (στις 8.3.21) η Ροαντίς με επιστολή αναφέρει πως λόγω ρίσκων δεν επιθυμούσε την συνέχιση στη συμμετοχή της στο σχήμα.

Αυτή τη στιγμή εργάζονται μέσω της ΑΚΤΩΡ πάνω από 1000 άτομα για τη συντήρηση του άξονα μέσω διαγωνισμών της Εγνατίας Οδού Α.Ε. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν λέει πως δεν πρέπει να επιχειρηθεί αναβολή της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης καθώς η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου πρέπει να προχωρήσει μιας και ο όμιλος βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο.

Η κρίσιμη έκτακτη γενική συνέλευση

Για σήμερα στις 11 το πρωί είναι προγραμματισμένη η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ, στην οποία καλούνται να εγκρίνουν την πρόταση της διοίκησης για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 120,5 εκ. ευρώ.

Το μεγάλο ερώτημα παραμένει αν τελικά διεξαχθεί η έκτακτη Γενική Συνέλευση ή θα πάμε σε δραματική αναβολή. Με συνολικό ποσοστό 25,5824% στην εισηγμένη Ελλάκτωρ θα συμμετάσχουν οι εταιρείες Greenhill Investments (συμφερόντων των εφοπλιστών Καϋμενάκης – Μπάκου) και Pemanoaro (συμφερόντων Α. Καλλιτσάντση) στην αυριανή 2/4 Γενική Συνέλευση της Ελλάκτωρ, η οποία καλείται μεταξύ άλλων να αποφασίσει για την ΑΜΚ έως 120,5 εκατ. ευρώ.

Πηγές της διοίκησης του ομίλου απευθύνουν έκκληση στους μετόχους για τη συμμετοχή τους, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνουν την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Άκτωρ.

Η προτεινόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου πραγματοποιείται για την αύξηση κατά 120,5 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 100 εκ. ευρώ θα κατευθυνθούν για την κάλυψη ζημιογόνων δραστηριοτήτων της Άκτωρ και 20,5 εκ. ευρώ για την ενίσχυση του προγράμματος ανάπτυξης συστημάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα