Ελλάκτωρ: Με παραιτήσεις από το Δ.Σ. συνεχίζονται οι ζυμώσεις

Ελλάκτωρ: Με παραιτήσεις από το Δ.Σ. συνεχίζονται οι ζυμώσεις

Την παραίτησή του από το ΔΣ του ομίλου υπέβαλε ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος Δ. Καλλιτσάντσης ενόψει της έκτακτης γενικής συνέλευσης της 7ης Ιανουαρίου.

Συνεχίζονται οι ζυμώσεις στον όμιλο της Ελλάκτωρ στην πορεία για την έκτακτη γενική συνέλευση στις 7 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, την παραίτηση του υπέβαλε από το διοικητικό συμβούλιο του κορυφαίου ομίλου ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος Δημήτρης Καλλιτσάντσης.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγο μετά από την δεσμευτική συμφωνία με την Invesco Finance των Μπάκου και Καϋμενάκη για την πώληση 39,2 εκατομμυρίων μετοχών. Αφορά σχεδόν στο σύνολο των μετοχών που κατέχουν οι Αφοί Καλλιτσάντση.

Υπενθυμίζεται πως η πλευρά των επιχειρηματιών Μπάκου-Καϋμενάκη ελέγχουν άμεσα το 5,03% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ. Αν υλοποιηθεί η συγκεκριμένη συναλλαγή, οι δύο επιχειρηματίες θα έχουν υπό τον έλεγχο τους το 23,3348% των μετοχών της Ελλάκτωρ.

Επιθετική αύξηση συμμετοχής από την Reggeborgh

Παράλληλα, σε νέα κίνηση αύξησης του ποσοστού συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ προχώρησε το ολλανδικό fund Reggeborgh ενόψει και της προγραμματισμένης έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας. Μετά από αγορές μετοχών που πραγματοποιήθηκαν στις 23 Δεκεμβρίου, η εταιρεία ελέγχει άμεσα το 14,17% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελλάκτωρ όπως ανακοινώθηκε από την τελευταία, έναντι 10,3616% που κατείχε στην προηγούμενη ενημέρωση.

Η Reggeborgh σημειώνει πως διατηρεί το δικαίωμα άσκησης δικαιώματος αγοράς για επιπλέον 12,54% από την οικογένεια Μπόμπολα, το οποίο εφόσον ασκηθεί, θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της άμεσης συμμετοχής της στο 26,7218%.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα