Lockdown: Τι ισχύει στο ωράριο των σούπερ μάρκετ – Τι ώρα κλείνουν

Lockdown: Τι ισχύει στο ωράριο των σούπερ μάρκετ – Τι ώρα κλείνουν
Σούπερ Μάρκετ Eurokinissi

Τι ώρα θα κλείνουν τα σούπερ μάρκετ κατά τη διάρκεια των τριών βδομάδων του lockdown. Ανοιχτά και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου τα καταστήματα τροφίμων.

Σε δεύτερο lockdown μπήκε ολόκληρη η χώρα από τις 6 το πρωί του Σαββάτου (07/11), το οποίο θα διαρκέσει για τρεις βδομάδες, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Κατά τις τρεις αυτές βδομάδες, έως και τις 30 Νοεμβρίου, τα σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν ανοιχτά, όπως και οι φούρνοι, τα ιχθυοπωλεία, τα κρεοπωλεία και άλλα καταστήματα τροφίμων.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Σύμφωνα με την εξειδίκευση των μέτρων που έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, τόσο τα σούπερ μάρκετ όσο και οι παραπάνω επιχειρήσεις, θα λειτουργούν καθημερινά έως τις 20:30, ενώ προβλέπεται η λειτουργία τους και τα Σαββατοκύριακα προκειμένου να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού, όπως του Μαρτίου.

Σημειώνεται πως τα συγκεκριμένα μαγαζιά θα λειτουργήσουν κατ’ εξαίρεση την Κυριακή 15 Νοεμβρίου από τις 09:00 έως τις 17:00, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.


Υπενθυμίζεται πως για τη μετάβαση στα σούπερ μάρκετ απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033 με κωδικό 2: “Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους”.

Εντός των καταστημάτων τροφίμων επιτρέπεται 1 άτομο ανά 10 τ.μ. (4 άτομα 20-100 τ.μ. και 1 άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον), ενώ προβλέπεται ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια.

Ποια άλλα καταστήματα θα λειτουργούν στο lockdown

  • Επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων οπτικών και καταστημάτων πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας σε τηλέφωνο ανάγκης που θα δίδεται από τους καταστηματάρχες
  • Επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων πώλησης τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού μόνο για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κτλ.), καθώς και τις υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών.
  • Επιτρέπονται οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’οίκον (e-shop κτλ.)
  • Οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και καθ΄ οδόν εξυπηρέτησης (drive through) επιτρέπονται μόνον στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην ΚΥΑ
  • Καθαριστήρια
  • Περίπτερα (24ώρο)
  • Φαρμακεία
  • Πρατήρια καυσίμων
  • Υπηρεσίες υγείας, κτηνιατρικών υπηρεσιών
  • Pet shops

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα