Ο Όμιλος Λάτση διευρύνει την παρουσία του στη διοίκηση των ΕΛΠΕ

Ο Όμιλος Λάτση διευρύνει την παρουσία του στη διοίκηση των ΕΛΠΕ

Η Paneuropean που κατέχει το 45,47% των "Ελληνικών Πετρελαίων" θα έχει δικό της στέλεχος στη θέση του αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου, ενώ αποκτά εκτελεστικές αρμοδιότητες ένα ακόμα στέλεχός της

Τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου που δημιουργήθηκε στη διοίκηση των ΕΛΠΕ κατέλαβε ο Ανδρέας Σιάμισιης εκπροσωπώντας τον όμιλο Λάτση. Την ίδια στιγμή το διορισμό του Γεωργίου Αλεξόπουλου, προερχόμενου επίσης από τον Όμιλο Λάτση, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος Στρατή Ζαφείρη, ως εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. των ΕΛΠΕ, γνωστοποίησε το Ελληνικό Δημόσιο.

Με τις αποφάσεις αυτές ο Όμιλος Λάτση διευρύνει, με δύο εκτελεστικά μέλη, την παρουσία του στη διοίκηση του Ομίλου ενώ ταυτόχρονα μπαίνει τέλος στις συζητήσεις ανάμεσα στους δύο μετόχους (ελληνικό δημόσιο και Όμιλος Λάτση) οι οποίες είχαν οδηγήσει σε αναβολή της προ μηνός τακτικής Γενικής Συνέλευσης των ΕΛΠΕ. Συνεπώς αύριο θα πραγματοποιηθεί κανονικά και χωρίς εκκρεμότητες η εξ αναβολής Συνέλευση.

Τα δύο νέα εκτελεστικά μέλη τοποθετούνται πλάι στο δίδυμο Τσοτσορού – Στεργιούλη που έχει το τιμόνι της εταιρείας, χωρίς να αμφισβητείται η θέση τους.

«Τα ΕΛΠΕ έχουν συγκεκριμένη κερδοφορία, έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ, και αυτό σε κάποιους αρέσει σε κάποιους όχι. Πάγια θέση μας είναι η αρμονική συνεργασία Δημοσίου και ιδιώτη. Τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας είναι εντυπωσιακά. Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις», είχε αναφέρει άλλωστε χαρακτηριστικά, ερωτώμενος από δημοσιογράφους ο κ. Τσίπρας, στέλνοντας το μήνυμα ότι η διοίκηση Στεργιούλη - Τσοτσορού χαίρει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

Τα νέα πρόσωπα

Ο Ανδρέας Σιάμισιης είναι Οικονομολόγος, με εξειδίκευση στην Οικονομετρία στο Πανεπιστήμιο του Essex Αγγλίας. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του το 1989 στην εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών και Συμβούλων KPMG στο Λονδίνο με εξειδίκευση στον τραπεζικό κλάδο. Βρίσκεται στον Όμιλο Λάτση από το 2003 όταν προσλήφθηκε ως Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Πληροφορικής στην ΠΕΤΡΟΛΑ.  Μετά από τη συγχώνευση της ΠΕΤΡΟΛΑ στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, το 2004 ανέλαβε ως Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Ομίλου και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου. Είναι Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Corporate Finance Faculty του ICAEW.

Ο Γιώργος Αλεξόπουλος είναι χημικός μηχανικός και Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του Ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων από το 2007.  Κατείχε την ίδια θέση σε διεθνή όμιλο επιχειρήσεων, με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας, από το 1998 μέχρι το 2006.  

SHARE: