Σκλαβενίτης: Τι αλλάζει στην συλλογική σύμβαση με τους εργαζομένους

Κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης

Υπογράφηκε μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις η επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση των εργαζομένων της Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη με την διοίκηση της εταιρείας

Η παροχή ομαδικού προγράμματος ασφάλισης για το σύνολο των εργαζομένων της Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη είναι η σημαντικότερη αλλάγή που φέρνει η ανανέωση της επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης με το Σωματείο Εργαζομένων της αλυσίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του News24/7 πρόκειται για το μεγαλύτερο ασφαλιστικό συμβόλαιο στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα, από άποψη αριθμού εργαζομένων, καθώς αφορά τους περίπου 24.000 υπαλλήλους της εταιρείας. 

ADVERTISING

Ομαδική ασφάλιση

Η  επαναφορά της ομαδικής ασφάλισης ήταν ένα πάγιο αίτημα των πρώην εργαζόμενων στην Μαρινόπουλος καθώς τους την παρείχε η προηγούμενη εταιρεία μέχρι ένα διάστημα πριν την κατάρρευση της. Πλέον επανέρχεται και αφορά το σύνολο των υπαλλήλων της Σκλαβενίτης. 

Η συλλογική σύμβαση περιλαμβάνει και την δυνατότητα απουσίας με αποδοχές σε εργαζόμενους με παιδιά με ειδικές ανάγκες. 

Σε επίπεδο οικονομικών απολαβών αυτές μένουν ανεπηρέαστες από την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2017 η διοίκηση της Σκλαβενίτης είχε προχωρήσει σε αυξήση που έφθανε έως και 46% στους χαμηλόμισθους με αποτέλεσμα οι συνολικές βασικές απολαβές να διαμορφώνονται στα 860 ευρώ. 

Σωματείο Εργαζομένων

Στην ανακοίνωση του το Σωματείο Εργαζομένων στην Ε.Υ. Σκλαβενίτη αναφέρει: "Συνάδελφοι, σίγουρα η σύμβαση αυτή δεν είναι εκείνη που θα καλύπτει όλες τις πραγματικές μας ανάγκες. Είναι όμως μια σύμβαση που ειδικά για τους εργαζόμενους της πρώην Μαρινόπουλος και όχι μόνο, συνεχίζει να  διασφαλίζει στο ακέραιο όλα τους τα δικαιώματα αλλά και να τα διευρύνει. 

Αυτή η σύμβαση αλλά και ότι έχει πετύχει το Σωματείο μας από την απόφαση εξυγίανσης μέχρι και σήμερα, αποδεικνύει με τον ποιο ολοφάνερο τρόπο ότι όταν οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι  και σωστά προσανατολισμένοι γύρω από το Σωματείο τους και δεν είναι επιρρεπείς είτε σε διάφορες σειρήνες είτε σε «τοξικές καταστροφολογίες», μπορούν ακόμη και κάτω από πολύ  δύσκολες συνθήκες να πετύχουν πολλά".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκλαβενίτης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σκλαβενίτης: Μπαίνει σε νέα δραστηριότητα - έκπληξη

Σκλαβενίτης: Πόσο άλλαξε δύο χρόνια μετά την εξαγορά της Μαρινόπουλος

SHARE:

24Media Network