Sky express: Επενδύσεις σε νέα Airbus, προσθέτει Λονδίνο, Παρίσι και νέους προορισμούς στην Ελλάδα

Sky express: Επενδύσεις σε νέα Airbus, προσθέτει Λονδίνο, Παρίσι και νέους προορισμούς στην Ελλάδα
Sky Express

Μία από τις πιο αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη η οποία ξεκινά την μετα-covid περίοδο με μεγάλους, φιλόδοξους στόχους, η Sky express δηλώνει παρούσα και διεκδικεί τους αιθέρες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Με επενδύσεις που ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ για την αγορά νέων αεροσκαφών τελευταίας τεχνολογίας η Sky express προσπαθεί με βάση το momentum να καθιερωθεί ως ένας ακόμα εθνικός αερομεταφορέας.

Σε δημοσιογραφική εκδήλωση που έγινε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, μέσα στο ολοκαίνουργιο Airbus 320neo, η ομάδα της Sky express ξεδίπλωσε το στρατηγικό πλάνο της επέκτασης της. Η εταιρεία που μέχρι πρόσφατα κάλυπτε προορισμούς εντός Ελλάδας, έκανε το μεγάλο βήμα και επεκτάθηκε στις αγορές της Ευρώπης.

Οι πρώτοι δύο προορισμοί, η Λάρνακα και οι Βρυξέλλες ξεκίνησαν πριν από λίγο καιρό ενώ προστίθενται και δύο “εμβληματικοί” ευρωπαϊκοί προορισμοί: το Παρίσι (από 1η Ιουνίου) και το Λονδίνο (από 1η Αυγούστου). Η λογική των δύο αυτών προορισμών είναι η είσοδος σε δύο θηριώδη επιβατικά hub τα οποία μετά την πανδημία παρουσιάζουν νέες ευκαιρίες για την βιομηχανία των αερομεταφορών.

Παράλληλα θα ξεκινήσει seasonal προορισμούς σε Γαλλία και Γερμανία, ένα πρώτο τεστ των δυνάμεων της σε αγορές που θα θελήσουν να έρθουν στη χώρα μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Συνολικά η Sky express εκτιμά ότι φέτος θα παρουσιάσει μεγαλύτερη επιβατική κίνηση από το 2020 καθώς θα προσφέρει περισσότερες από 4,8 εκατομμύρια νέες θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

Στην Ελλάδα η Sky express πλέον πέρα από τις άγονες γραμμές που καλύπτει επεκτάθηκε με νέα δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη, Ρόδο και προσεχώς την ένταξη του Βόλου ως εναλλακτική του ι.χ. ή του ΚΤΕΛ.

Η SKY express προσπαθεί να συμβάλει στις προσπάθειες της χώρας ως ιδανικού προορισμού 12 μήνες το χρόνο. Πυκνώνει το πτητικό της έργο από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, επενδύει σε νέα αεροσκάφη και με την καμπάνια “Greece is bliss” αξιοποιεί τις νέες συνθήκες που καθιστούν τη χώρα ιδανικό μέρος και για την εξ΄ αποστάσεως εργασία.

Επενδύσεις σε υπερσύγχρονο στόλο

Το επόμενο διάστημα η SKY express ολοκληρώνει την αναβάθμιση του ιδιόκτητου στόλου της με συνολικά 6 υπερσύγχρονα ολοκαίνουρια Airbus, τύπου Α320neo. Με την παραλαβή του 5ου στις 28/5 και του 6ου τον Ιούνιο, θα διαθέτει πλέον τον πιο «πράσινο» και περιβαλλοντικά φιλικά στόλο (green fleet) σε σύνολο αεροσκαφών.

Η αεροδυναμική και oι πρωτοποριακοί κινητήρες που έχει επιλέξει η SKY express, εξασφαλίζουν ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία, λιγότερο θόρυβο, χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, μεγαλύτερη αυτονομία.

Διεθνής καμπάνια προβολής

Παράλληλα, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία της χώρας στηρίζει δυναμικά την επανέναρξη της τουριστικής περιόδου με τη διεθνή καμπάνια “Greece is bliss”. Η εκστρατεία αναδεικνύει τις δυνατότητες της Ελλάδας να αποτελέσει όχι μόνο ταξιδιωτικό, αλλά και επαγγελματικό προορισμό. Σε αυτή τη λογική εντάσσεται και η πρωτοβουλία “Working from a distance” την οποία πλαισιώνουν τα φωτογραφικά αφιερώματα της βραβευμένης ταξιδιωτικής φωτογράφου, Μαρίνας Βερνίκου.

Με την αναβαθμισμένη SKY express, οι ταξιδιώτες έχουν πλέον στη διάθεσή τους άκρως ανταγωνιστικούς ναύλους (best value fare), προσωποποιημένες ψηφιακές υπηρεσίες και το μεγαλύτερο δίκτυο στην Ελλάδα. Παράλληλα, η εταιρεία εφαρμόζει ολοκληρωμένο πλάνο μέτρων για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας επιβατών και προσωπικού με το πρόγραμμα ενισχυμένης φροντίδας και υγιεινής “CarePlane”.

Η κυρία Βασιλική Χριστίδη, Γενική Διευθύντρια του Ομίλου IOGR σημείωσε πως η τουριστική περίοδος που ξεκινά βρίσκει την SKY express σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να συμβάλει στην αναζωογόνηση της οικονομίας και του τουρισμού. “Η SKY express ικανοποιεί την ανάγκη για αξιοπιστία και υψηλή ποιότητα με ανταγωνιστικούς όρους. Στόχος μας είναι να γίνει η αγαπημένη επιλογή του απαιτητικού ταξιδιώτη” λέει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της η κυρία Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών καλωσόρισε τις νέες διεθνείς συνδέσεις της Sky express και τόνισε ότι αποτελούν σημαντικές συνδέσεις για το αεροδρόμιο της Αθήνας ενώ ενισχύει τις επιλογές των ταξιδιωτών. Κλείνοντας η κα Παπαδοπούλου επιβεβαίωσε την υποστήριξη της στη Sky express και δήλωσε πως “συνεχίζουμε τη στενή μας συνεργασία με στόχο την ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας της πόλης μας και τη συμβολή μας στην αναζωογόνηση του τουρισμού και της οικονομίας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα