Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η εξαγορά της Olympic Air από την Aegean

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ OLYMPIC AIR ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (EUROKΙNISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ OLYMPIC AIR ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ (EUROKΙNISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Η εξαγορά της Olympic Air από την Aegean παραπέμπεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η υπόθεση εξαγοράς της Olympic Air από την Aegean Airlines παραπέμπεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά το έντονο ενδιαφέρον των Βρυξελλών.

Αυτό γνωστοποίησε την Τετάρτη η ελληνική επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση "αποδέχθηκε ομοφώνως το αίτημα της ευρωπαϊκής επιτροπής και παρέπεμψε σε αυτήν".

"Ειδικότερα, έκρινε ότι πληρούνται οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις των σχετικών διατάξεων του Κανονισμού για την παραπομπή της υπόθεσης, δεδομένου ότι η συγκέντρωση επηρεάζει σημαντικά το εμπόριο μεταξύ των κρατών μελών και τον ανταγωνισμό στην ελληνική επικράτεια και σε έτερο κράτος μέλος (βλ.Κύπρος). Έκρινε, επίσης, ότι η προηγούμενη εξέταση της συγκέντρωσης μεταξύ των ίδιων εταιριών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2010-2011 θα διευκολύνει την αποτελεσματικότερη διαχείριση της υπόθεσης".

Παλιότερα είχε γίνει αίτηση συγχώνευσης ΟΑ- ΑΕGEAN έγινε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2010, για να απαντήσει αρνητικά η ΕΕ τον Ιανουάριο του 2011.

Ο λόγος της άρνησης ήταν ο κίνδυνος να διαμορφωθούν συνθήκες μονοπωλίου.

Στο μεταξύ όμως και εν αναμονή της απόφασης της Ε.Ε., η Aegean φέρεται να έχει ήδη έχει προκαταβάλει 20 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της Olympic Air.

SHARE:

24Media Network