Στο λιμάνι του Πειραιά η νέα μεγάλη πλωτή δεξαμενή της COSCO

Στο λιμάνι του Πειραιά η νέα μεγάλη πλωτή δεξαμενή της COSCO
NIKOS KARANIKOLAS © 2017

Θα μπορεί να «σηκώσει» έως 22.000 τόνους και να μεταφέρει βάρος 80.000 τόνων

Με το εξειδικευμένο πλοίο μεταφορών "XIN GUANG HUA” της COSCO Shipping κατέπλευσε η νέα πλωτή δεξαμενή "ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΙΙΙ", ανυψωτικής ικανότητας 22.000 τόνων η οποία μπορεί να εξυπηρετήσει πλοία μέχρι 240μ. μήκος, 35μ. πλάτος, μεταφορικής ικανότητας 80.000 τόνων (PANAMAX) και διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό γερανών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΟΛΠ η νέα πλωτή δεξαμενή επεκτείνει τις υπάρχουσες υποδομές με στόχο την προσέλκυση περισσότερων πλοίων στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και θα συνδράμει στην τόνωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η νέα δεξαμενή μετά και τις απαραίτητες δοκιμές αναμένεται να τεθεί σύντομα σε επιχειρησιακή λειτουργία αφού ολοκληρώνονται οι απαραίτητες εργασίες που προβλέπονται (εκβάθυνση της λιμενολεκάνης, τοποθέτηση ναυδέτων ηλεκτρομηχανολογικές υποδομές, νέες εγκαταστάσεις δικτύων κλπ.)

ADVERTISING

Επιπλέον στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη εκτελούνται εκτεταμένες εργασίες βελτίωσης υποδομών όπως:

- Αναβάθμιση κρηπιδότοιχου.

- Ανακατασκευή δαπέδων.

- Επισκευή /ανακατασκευή σιδηροτροχιών.

- Βελτίωση Η/Μ εγκαταστάσεων και δικτύων.

Σύμφωνα με τον ΟΛΠ, οι συνολικές επενδύσεις που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης και βρίσκονται σε εξέλιξη στη ΝΕΖ  Περάματος θα ξεπεράσουν τα € 55.000.000 και θα μετατρέψουν το λιμάνι του Πειραιά σε κόμβο ναυπηγοεπισκευής στην Ανατολική Μεσόγειο, στοχεύοντας στην προσέλκυση περισσότερων πλοίων ανά έτος ως απόρροια της αυξημένης αξιοπιστίας και της αποτελεσματικής εξυπηρέτησης. 

SHARE:

24Media Network