Την αποκατάσταση των ζημιών στην Ερμού, ζητάει η ΓΣΕΒΕΕ

ΕΡΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ,META ΑΠΟ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 29ΧΡΟΝΗ ΗΡΙΑΝΝΑ
ΕΡΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ,META ΑΠΟ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 29ΧΡΟΝΗ ΗΡΙΑΝΝΑ EUROKINISSI

Επιστολή της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου

Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν τα καταστήματα της οδού Ερμού και την καταβολή των προβλεπόμενων αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις (ενεργοποίηση του Ν. 3775/21.7.2009), ζητά με επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει ότι «σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, συνάδελφοι επιχειρηματίες βρέθηκαν στο επίκεντρο ακραίων εκδηλώσεων βίας από ομάδα ατόμων, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημίες στις επιχειρήσεις τους.

Η ΓΣΕΒΕΕ όπως κάθε εχέφρων πολίτης, δεν μπορεί παρά να εκφράσει, εκτός από την λύπη της, και την δυσαρέσκεια της για την έλλειψη προστασίας που παρατηρήθηκε κατά την διάρκεια των βανδαλισμών.

Πέραν του ότι αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση του κράτους να παρέχει ένα επαρκές επίπεδο ασφάλειας σε όλους τους πολίτες και στις περιουσίες τους, η διασφάλιση αυτού του επιπέδου είναι απαραίτητη συνθήκη για την ανάκαμψη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, η οποία τόσο πολύ έχει πληγωθεί τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας που αποτελεί και τουριστικό προορισμό».

«Με δεδομένες λοιπόν τις οικονομικές δυσχέρειες τις οποίες αντιμετωπίζουν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις», η ΓΣΕΒΕΕ υποστηρίζει ότι «εκτός από την καταβολή των προβλεπόμενων αποζημιώσεων, είναι ανάγκη να αναλάβετε άμεσα τις ενέργειες εκείνες που απαιτούνται για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Επεισόδια Ερμού: Ανάληψη ευθύνης και απειλές 'γι' αυτά που θ' ακολουθήσουν'

Βίντεο: Καρέ - καρέ πώς έσπασαν την Ερμού οι αντιεξουσιαστές

SHARE:

24Media Network