Έρευνα Aboutpeople: Νέες ταυτότητες, κλιματική αλλαγή και εμβόλια – Τι πιστεύουν οι Έλληνες

Έρευνα Aboutpeople: Νέες ταυτότητες, κλιματική αλλαγή και εμβόλια – Τι πιστεύουν οι Έλληνες

Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τις νέες ταυτότητες, την κλιματική αλλαγή, τα εμβόλια και την καμπυλότητα της Γης. Οι απαντήσεις στην νέα έρευνα της aboutpeople για το NEWS 24/7

Με αφορμή την συζήτηση που γίνεται το τελευταίο διάστημα για τις νέες ταυτότητες, το NEWS 24/7 παρουσιάζει σήμερα μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα της aboutpeople η οποία εξετάζει τον αντίκτυπο διάφορων θεωριών συνωμοσίας στην ελληνική κοινή γνώμη.

Το 12,9% των ερωτώμενων θεωρεί ότι οι νέες ταυτότητες αποτελούν απειλή για την ελευθερία, με το 77,2% να διαφωνεί και το 9,9% να μην απαντά.


Όπως επισημαίνει ο πολιτικός αναλυτής της aboutpeople, Πέτρος Ιωαννίδης: "Περισσότερο ανήσυχοι σχετικά με το θέμα δηλώνουν όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο του κορονοιού, εκείνοι που πηγαίνουν στην εκκλησία κάθε Κυριακή και οι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σε σχέση με τις κομματικές προτιμήσεις εκείνων που είναι αρνητικοί με τις ταυτότητες, προηγούνται όσοι ψήφισαν Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση και Νίκη, έπονται οι ψηφοφόροι της Πλεύσης Ελευθερίας και ακολουθούν οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ".

Στα υπόλοιπα ερωτήματα:

Το 76,5% απάντησε ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια σημαντική απειλή για το περιβάλλον, ενώ το 17,5% εκτιμά ότι «δεν υπάρχει σημαντική κλιματική αλλαγή και είναι υπερβολές όσα λέγονται για το θέμα».


Το 30,9% πιστεύει ότι έχει βρεθεί το φάρμακο για τον καρκίνο και κάποιοι μας το κρύβουν. To 2019 σε έρευνα της aboutpeople το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 35,5%.


Το 13% πιστεύει ότι τα παιδικά εμβόλια είναι πιθανό να προκαλούν αυτισμό, το 64,5% διαφωνεί και το 22,5% δεν απαντά στο ερώτημα. Το 2019 ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι τα παιδικά εμβόλια μπορεί να προκαλούν αυτισμό ήταν 15,8%.


Το 1,1% πιστεύει ότι η γη είναι επίπεδη.


Το 6,2% των ερωτώμενων θεωρεί ότι ο κορονοιός δεν υπήρξε ποτέ, με το 90,1% να διαφωνεί με αυτή τη θεωρία.


H έρευνα πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Αυγούστου από την aboutpeople για λογαριασμό του NEWS 24/7 και συμμετείχαν 1503 άτομα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα