Οικογενειακό τραπέζι και Στερεότυπα: Το σποτ του Eteron για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Διαβάζεται σε 2'
Οικογενειακό τραπέζι και Στερεότυπα: Το σποτ του Eteron για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Έναν επίκαιρο αφιερωματικό βίντεο του Eteron με αφορμή την φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Το Eteron – Ινστιτούτο για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή, στο πλαίσιο των «Όψεων | Δικαίωμα μου» που πραγματοποιούνται με αφορμή την φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, δημοσιεύει σήμερα ένα σποτ με θέμα το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος και το διαχρονικό αίτημα του φεμινισμού για αναπαραγωγική ελευθερία.

Με κεντρικό μήνυμα «είναι δικαίωμα μου να αναγνωρίζω μόνη μου τις επιθυμίες μου, να αποφασίζω για τη ζωή μου μακριά από κοινωνικές πιέσεις, μακριά από στερεότυπα», στόχος του σποτ είναι να συμβάλλει στην ανάδειξη των στερεοτυπικών αντιλήψεων, με τις οποίες έρχονται αντιμέτωπες οι σύγχρονες θηλυκότητες.

Η πλοκή εκτυλίσσεται γύρω από ένα οικογενειακό τραπέζι, μεταφέροντας επί της οθόνης ένα μέρος αυτών των πιέσεων και του σεξιστικού λόγου που υφίστανται σχεδόν καθημερινά οι γυναίκες.

Η κάθε μία από τις πρωταγωνίστριες, οι οποίες εναλλάσσονται στο σποτ ενσαρκώνοντας διαφορετικούς χαρακτήρες, δίνει τη δική της απάντηση σε όλα αυτά και στέλνει ταυτόχρονα το μήνυμα ότι κάθε απόφαση που αφορά τη ζωή και το σώμα της είναι – και θα πρέπει να είναι – προσωπική υπόθεση. Να βασίζεται στις πραγματικές της επιθυμίες και όχι σε αυτές που υπαγορεύουν οι πατριαρχικές αντιλήψεις και τα στερεότυπα.

Δείτε το βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα