Τι είναι ο καπαμάς και πώς έγινε viral

Τι είναι ο καπαμάς και πώς έγινε viral
Κατά πάσα πιθανότητα έχετε φάει κάτι που είναι καπαμάς, αλλά δεν ξέρατε πως αυτό είναι το όνομα του τρόπου που μαγειρεύτηκε το πιάτο. iStock

Ο "καπαμάς" είναι η λέξη που έγινε trend την Τετάρτη, λόγω της ατάκας ενός ηλικιωμένου για το καλάθι του νοικοκυριού. Ας δούμε περί τίνος πρόκειται.

Η δήλωση της ημέρας ανήκει δικαιωματικά σε έναν Έλληνα καταναλωτή, ο οποίος με αφορμή την πρεμιέρα του προγράμματος “Καλάθι του Νοικοκυριού κλήθηκε να σχολιάσει στην κάμερα του ΑΝΤ1 πώς του φάνηκε το συγκεκριμένο μέτρο και έγινε τόσο απλά το πρόσωπο της ημέρας.

Ο ρεπόρτερ της εκπομπής “Καλημέρα Ελλάδα” τον πλησίασε, τον ρώτησε πώς βλέπει τις τιμές των προϊόντων με τον ίδιο να απαντά “α@@@@α καπαμά“, σημειώνοντας παράλληλα πως δεν είδε καμία διαφορά. Όπως ήταν αναμενόμενο η συγκεκριμένη δήλωση έγινε αμέσως viral και ο ηλικιωμένος κύριος έβαλε… τρίποντο από τα αποδυτήρια στο “καλάθι του νοικοκυριού”.

Δείτε το βίντεο:

Τι είναι όμως ο “καπαμάς”;

Το πιθανότερο είναι ότι έχετε φάει κρέας ή κουνουπίδι ή ακόμα και πατάτες καπαμά και να μη μάθατε ποτέ πως αυτό ήταν το όνομα του τρόπου που μαγειρεύτηκε αυτό που γευτήκατε.

Θα λέγατε πως τρώτε κοκκινιστό. Κάτι που όντως, μπορεί να ισχύει. Ας δούμε όμως, τι είναι η όποια συνταγή ‘καπαμά’.

Η λέξη ‘καπαμάς’ πιστεύεται πως έχει τουρκικές ρίζες και ότι προέρχεται από τη λέξη kapamak. Ναι, είναι το ‘καπακωμένο’ ή καλύτερα το σκεπασμένο.

Ο καπαμάς λοιπόν, είναι τεχνική μαγειρικής που παραδοσιακά έχει βάση κομμάτια κρέατος και περιλαμβάνει την προσθήκη άλλων υλικών σε κατσαρόλα, την οποία κλείνουμε με το καπάκι μετά το τσιγάρισμα. Όταν κάνουμε κάτι ‘καπαμά’ σημαίνει ότι σκεπάζουμε το κρέας (ή το όποιο άλλο βασικό υλικό) με τα άλλα συστατικά της συνταγής και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά.

Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει σάλτσα ντομάτας, όπως δείχνει και η επόμενη συνταγή.

Πλέον η ‘τεχνική’ χρησιμοποιείται και για λαχανικά.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα