Ένα χυδαίο μιντιακό “αστείο” για τους ΛΟΑΤΚΙ+ που πρέπει να τελειώσει εδώ και τώρα!

Διαβάζεται σε 5'
Ένα χυδαίο μιντιακό “αστείο” για τους ΛΟΑΤΚΙ+ που πρέπει να τελειώσει εδώ και τώρα!
Ο Στέφανος Κασσελάκης Intime

Διάφοροι άσχετοι νομιμοποιούνται να εκφράζουν στα ΜΜΕ την “άποψη” τους κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ και δεν κουνιέται φύλλο.

Από τη στιγμή που εμφανίστηκε στην ελληνική πολιτική σκηνή ο Στέφανος Κασσελάκης, δεν έχει υπάρξει μέρα που τα ελληνικά μίντια δεν ασχολούνται με την προσωπική του ζωή και τη σεξουαλικότητά του.

Το “celeb φαινόμενο” Κασσελάκης πέρασε από πολλά στάδια, όμως εδώ δεν θα σταθούμε στο τι κάνει ή λέει ο ίδιος, αλλά στο τι κάνουν τα ΜΜΕ, τα οποία για ακόμη μια φορά έχουν πιάσει πάτο.

Το viral αυτό νέο πρόσωπο, που άρχισε να “πουλάει” σαν ζεστή φρατζόλα (και συνεχίζει να “πουλάει”), είναι πλέον ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που σημαίνει ότι τα μίντια θα πρέπει να σταματήσουν να τον κυνηγούν σαν να’ ναι τηλεαστέρας, γιατί πολύ απλά… δεν είναι.

Κι αν στην αρχή όλο αυτό το κυνηγητό έξω απ’ το σπίτι του, όλα αυτά τα άθλια “ρεπορτάζ” σχετικά με το αν τρώει protein breakfast, αν κάνει βάρη στο γυμναστήριο και ποιο είναι το αγαπημένο του λαδερό είχε λίγη πλάκα, πλέον σίγουρα δεν έχει.

Intime

Τα ελληνικά μίντια έχουν ξεπεράσει κάθε όριο

Ο θλιβερός Μπέος έκανε την αρχή, πατώντας στο τηλεκοντρόλ το κουμπί του ομοφοβικού σόου, με τους τηλεοπτικούς συνήθεις υπόπτους να… γλυκαίνονται απ’ το σούσουρο που δημιουργεί η συζήτηση γύρω από την προσωπική ζωή Κασσελάκη και να κάνουν ο,τι περνά από το χέρι τους για να το ενισχύουν και να το πάνε πολλά βήματα παρακάτω.

Η συνεχιζόμενη παρουσίαση τραμπούκων πολιτικών, άθλιων δικηγόρων, ψεκασμένων εκπροσώπων της εκκλησίας και αμόρφωτων celebrity της κακιάς ώρας, που νομιμοποιούνται να εκφράζουν την “άποψη” τους κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, είναι μια κατάσταση που δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί.

Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πόσο επικίνδυνη είναι η πρακτική των μέσων ενημέρωσης και δη των πρωινών εκπομπών (Λιάγκας – Καινούργιου), στις οποίες σε καθημερινή βάση είναι καλεσμένα cis, straight άτομα, τα οποία ερωτώνται και απαντούν για τις ζωές των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων…

Είναι τουλάχιστον θλιβερό να προσπαθείς να πείσεις ως δημοσιογράφος και παρουσιαστής πόσο υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ είσαι και την ίδια ώρα να δίνεις καθημερινά βήμα σε ανθρώπους που εκφράζουν το μίσος και την ομοφοβία τους σε πανελλήνια μετάδοση.

Θέση για τα ομοφοβικά σχόλια του Μπέου κατά του Κασσελάκη, αλλά και για την αναπαραγωγή από μέσα μαζικής ενημέρωσης πήρε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), τονίζοντας ότι “παρακολουθεί με έντονο προβληματισμό τα περιστατικά ακραίου δημόσιου λόγου και την αναπαραγωγή τους από ορισμένα ΜΜΕ” και “καταδικάζει τα ομοφοβικά, σεξιστικά και ρατσιστικά σχόλια που προέρχονται από συγκεκριμένα άτομα, αλλά και τον λεκτικό εκφοβισμό και τις επιθέσεις που αυτά τα άτομα εξαπολύουν κατά δημοσιογράφων και Μέσων”.

Να παρέμβει το ΕΣΡ

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οφείλει να βάλει φρένο σε αυτό το όργιο στιγματισμού, παρεμβαίνοντας άμεσα στο κακοποιητικό αυτό περιεχόμενο που προβάλλουν κάθε μέρα τα μέσα ενημέρωσης.

Είναι ευθύνη του ΕΣΡ να επιβάλει κυρώσεις σε όσα μίντια και εκπομπές παραβιάζουν συνειδητά τον αντιρατσιστικό νόμο.

Οφείλουμε, λοιπόν, να καταλάβουμε πόσο τραυματική είναι αυτή η πρακτική των μίντια, μια πρακτική η οποία προωθεί την κακοποίηση, την απομόνωση και τον στιγματισμό. Μια πρακτική που διαιωνίζει τις διακρίσεις και ενθαρρύνει τη βία κατά των ΛΟΑΤΚΙ+.

Άλλωστε, σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, τα ΜΜΕ που προωθούν αντι-LGBTQ+ θέσεις, θεωρούνται επιβλαβή για τα queer άτομα, καθώς το περιεχόμενο αυτό επιδρά αρνητικά στην υγεία, προκαλώντας ψυχοσωματικά προβλήματα και έντονο στρες.

Έρευνες, όπως αυτή που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό “JAMA Pediatrics,” υποστηρίζουν ότι η έκθεση σε αρνητικές απόψεις σχετικά με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στα μέσα ενημέρωσης, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο ψυχολογικών προβλημάτων και αυτοκτονιών σε νέους ανθρώπους.

Ακόμη, η συνεχιζόμενη προβολή αντι-LGBTQ+ απόψεων στα μέσα ενημέρωσης μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνική απομόνωση και να ενθαρρύνει την έκφραση αντικοινωνικών και επιθετικών συμπεριφορών, τονίζεται σε μελέτη του “Personality and Social Psychology Bulletin”.

Για αυτό, λοιπόν, ας τελειώνει επιτέλους αυτό το κακόγουστο αστείο, αυτό το παλιακό και παρωχημένο σήριαλ. Οι εποχές Ερωτοδικείου ευτυχώς έχουν περάσει… Δεν βρισκόμαστε πια στα 90s, δεν μπορεί πλέον ο κάθε γελοίος να κακοποιεί χωρίς συνέπειες.

Πλέον υπάρχουν νόμοι, υπάρχει αντίδραση, αντίσταση και απάντηση. Πλέον οι “φούστηδες” ή οι πούστηδες δεν σκύβουν το κεφάλι, δεν προσποιούνται ότι γελούν με τα χωρατά για συκιές στα ραδιόφωνα, δεν ανέχονται τον κάθε κρετίνο να πατά στο κουφάρι τους.

Για αυτό, βρείτε άμεσα άλλο “αστείο” να ασχοληθείτε. Βρείτε άλλη ατζέντα, μπας και ανεβάσετε τα νούμερά σας και αντιληφθείτε επιτέλους ότι οι ζωές των ανθρώπων δεν είναι είναι το παιχνιδάκι σας, δεν είναι το μέσο για να γεμίσετε τον κενό τηλεοπτικό σας χρόνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα