Χρυσοχοΐδης παντού (τώρα και στην αντιπολίτευση)

Χρυσοχοΐδης παντού (τώρα και στην αντιπολίτευση)
Από ότι φαίνεται δεν ...καλύφθηκε από την τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητστοτάκη την προηγούμενη Παρασκευή στην Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Eurokinissi

Ο «πανταχού παρών» υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Μια οντότητα με αξιοθαύμαστες ιδιότητες.

Τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον έχουν αποκαλέσει «υπερ-υπουργό». «Υπουργό όλων των κυβερνήσεων». «Ανθρωπο του περιβάλλοντος του Κυριάκου Μητσοτάκη», «στέλεχος της κεντροδεξιάς» και πολλά άλλα. Ότι κι αν έχουν πει όμως είναι λίγα.

Δεν πρόκειται απλά για έναν πολιτικό, αλλά για μία «πολιτική οντότητα». Ένα είδος «πνεύματος» της «εκσυγχρονισμένης» πολιτικής μας ζωής, που διαθέτει αξιοθαύμαστες ιδιότητες. Με πιο βασική από όλες, την δυνατότητα να βρίσκεται παντού. Ενίοτε και σε μέρη που δεν είχε σχεδιάσει να βρίσκεται.

Η συζήτηση που άνοιξε τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με το αν είχε η όχι αρμοδιότητα να κλείσει την Εθνική Οδό, μοιάζει μάλλον αστεία. Φυσικά και είχε. Το παραδέχθηκαν υπουργοί και στελέχη της αυτοδιοίκησης που εμπλέκονται στα θέματα αυτά. Άλλωστε «σιγά το θέμα». Τι είναι η Αθηνών – Λαμίας σε σύγκριση με όλα όσα έχει εμπλακεί.

Όπως μάθαμε χθες από τον υπουργό Μεταφορών Κωνσταντίνο Α. Καραμανλή, η γραμμή 4 του μετρό για να φτιαχτεί πρέπει – μεταξύ άλλων – να στηθεί εργοτάξιο στην περιοχή των Εξαρχείων. Δηλαδή με απλά λόγια χωρίς Χρυσοχοϊδη γραμμή Άλσος Βεϊκου – Γουδή δεν έχει. Πράγμα που προφανώς σχετίζεται με την «εξαρχειολογία» που από τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης της Ν.Δ καλλιέργησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Πριν από μία εβδομάδα ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης δήλωσε εγγυητής για την λειτουργία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας. Καθότι εισηγήθηκε μαζί με την Νίκη Κεραμέως το νομοσχέδιο για την αστυνομία στα ΑΕΙ. (Αυτό που μάλλον εγγυάται ότι η ένταση θα μείνει για πολύ – πολύ καιρό στα πανεπιστημιακά ιδρύματα). Βεβαίως ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δεν βρίσκεται μόνον στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και στην δευτεροβάθμια, όπως θυμάστε από τις μαθητικές καταλήψεις πριν από ένα εξάμηνο.

Για την πανδημία και την πολιτική προστασία δεν το συζητάμε. Ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ και τα πρόστιμα που κόβει η ΕΛ.ΑΣ υπό την εποπτεία του, είναι ο βασικός μοχλός για την προστασία μας. Καθότι από πρωτοβάθμιες δομές και δημόσια υγεία χωλαίνουμε. Αυτός προστατεύει και την μεταφορά των εμβολίων, που κάποια στιγμή ελπίζουμε να μας γλυτώσουν από τον ιό.

Αν πάλι νομίζατε ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδής ανακατεύεται μόνον σε θέματα εσωτερικής πολιτικής, είστε γελασμένοι. Η εξωτερική πολιτική δεν είναι χώρος που θα διστάσει να εμπλακεί. Όπως έκανε με την περίφημη δήλωση του στην Βουλή πέρυσι τον Οκτώβρη. Όταν είχε αποκαλέσει «εθνικισμό» και «λαϊκισμό» τα 12 ναυτικά μίλια ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. «Μπροστά του τις βρήκε» αυτές τις δηλώσεις ο Νίκος Δένδιας στις 20 Ιανουραρίου όταν εισηγήθηκε το νομοσχέδιο για την επέκταση της Αιγιαλίτιδας Ζώνης στο Ιόνιο.

Γνωρίζετε βέβαια ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρίσκεται στους δρόμους που περπατάμε και κάνει σωματικούς ελέγχους. Στις διαδηλώσεις για την δίκη της Χρυσής Αυγής και ρίχνει με τις μάνικες χωρίς λόγο. Εννοείται σε κάθε διαδήλωση, τώρα, που πλέον είναι εκ νόμου παράνομη. Ακόμη και στους κινηματογράφους όταν δείχνουν ταινίες ακατάλληλες για ανηλίκους.

Το «φαινόμενο- Χρυσοχοϊδης» μοιάζει όμως να εξαπλώνεται πιο πολύ. Την τελευταία φορά που τον είδαν ήταν στην αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα στο «εσωτερικό» του ΚΙΝ.ΑΛ. Αφού κατάφερε να δημιουργήσει προβλήματα στο πρώην κόμμα του. Μέσω του Ανδρέα Λοβέρδου που δήλωσε σύμφωνος με το κλείσιμο της Αθηνών – Λαμίας, συγχύζοντας προφανώς την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Άντε να δούμε που θα «βρεθεί» την επόμενη φορά…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα